Billie Eilish kreće sa serijom koncerata, a predstavila je i novu pjesmu
Billie Eilish kreće sa serijom koncerata, a predstavila je i novu pjesmu

Billie Eilish kreće sa serijom koncerata, a
predstavila je i novu pjesmu

Mlada pjevačica Billie Eilish planetarno je popularna zvijezda, ali i aktivistica koja se zalaže za prava životinja te zagovara vegansku prehranu. Međutim, sada joj je uspjelo nešto što zaista ne prolazi svakoj zvijezdi. Londonska 02 Arena će tijekom njenih šest koncerata postati mjesto na kojem vlada isključivo veganski način života.

Od ovoga petka poznata londonska arena postaje dom Billie Eilish koja će, osim koncerata, organizirati i događaj pod nazivom Overheated. Riječ je o događaju koji će okupiti klimatske aktiviste, glazbenike te dizajnere, a sve kako bi razgovarali o klimatskoj krizi u kojoj se svijet nalazi.

Arena postaje vege zona

Imajući na umu sve što se se idućih dana događati, O2 Arena izašla je u susret te iz svih svojih ugostiteljskih objekata pristala ukloniti proizvode životinjskog podrijetla. To znači kako će posjetitelji moći kupiti samo veganske menije, u čemu će organizatori osigurati velik izbor. Pića će također biti veganska, a mlijeko će se, primjerice, u svim jelima i pićima zamijeniti plant based alternativama. Budući da je uz koncerte organiziran i skup kojem je na prvom mjestu okoliš, narukvice koje će publika dobiti na ulazu bit će načinjene bez korištenja plastike. Time će ovaj cijeli event postati u potpunosti eco-friendly, a riječ je o izuzetno velikom iskoraku koji je inicirala mlada pjevačica.

Pjevačica u aktivističkim vodama

Koncerti Billie Eilish u O2 Areni kreću ovoga petka i održavaju se sve do 26. lipnja. Inače, mlada američka pjevačica svoju je turneju po Velikoj Britaniji započela koncertom u Manchesteru ranije ovoga tjedna. Upravo je na tom koncertu predstavila i svoju novu pjesmu TV. Inače, Billie je od malena odgajana kao vegetarijanka, dok se već s 12 godina prebacila isključivo na veganstvo. Stoga ne čudi ovaj potez i općenito aktivistička nastrojenost koju često ističe u svojim nastupima.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori