Basistica Ana Jelić oduševljava u novom spotu benda Lika Kolorado u režiji Filipa Riđičkog

Basistica Ana Jelić oduševljava u novom spotu benda Lika Kolorado u režiji Filipa Riđičkog

Novim singlom i videospotom “Spasoje” zagrebački indie rock bend Lika Kolorado najavljuje drugi studijski album “Kontura”, koji će biti objavljen 20. veljače u izdanju Classic Recordsa. Nova pjesma “Spasoje” stiže istovremeno s videospotom u kojemu je uloga buntovne i snažne žene koja “razbija” na basu pripala upravo basistici benda Ani Jelić. I Ana je to izvela zarazno dobro, baš kakva je i melodija pjesme, plesnom ritmičnošću koja polako, ali sigurno osvaja dok vas ne dovede do vrha.

“Vidio sam našu Anu kako bezbrižno, baš kakva je na svakom koncertu, čaga s tim maestralnim basom, kada joj nitko ništa ne može”, kaže frontmen Filip Riđički o spotu koji je režirao, a minimalističkim konceptom naslanja se na dosad viđeno od Like Kolorado.

“Postoje ljudi oko nas, oko mene, koji su izgubljeniji od mene – nježni neki, topli ljudi, naizgled puni grešaka, ali samo u prizmi društvenih, površnih, brzopletih opažanja. I ponekad pomislim, što si marginaliziraniji, neprimjetniji, potlačeniji, to više nekako želim pratiti te stope. Još k tome u našoj narodnoj atmosferi koja često zaglibi u površnost i negativu, ponekad baš u sitnim koracima nađeš najveće tektonske pomake”, ističe Filip Riđički o inspiraciji za tekst novog singla, dok je za glazbu zaslužan Vanja Senčar.

Novi album “Kontura” stiže dvije godine od prvijenca “Smiješ zaurlat” (2018.) koji je Liku Kolorado, u sastavu Ana Jelić (bas), Pavle Gulić (bubanj), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara), pozicionirao među  najperspektivnije bendove u regiji.

Frontmena grupe, osim novog albuma Like Kolorado, krajem veljače očekuje i nova sezona serije “Crno-bijeli svijet”, u kojoj ima glavnu ulogu mladog novinara Voljena Kipe Kipčića. Svako jutro on je i radijski voditelj na Gold FM-u, a u međuvremenu ne zaboravlja ni kazalište te trenutačno glumi u Knapu u predstavi “Nuspojave” redatelja Marija Kovača.

Foto: Hrvoje Zalukar

Učitati još
Zatvori