I Andrea Bocelli stiže u pulsku Arenu. Održat će jedinstveni koncert pod zvijezdama
I Andrea Bocelli stiže u pulsku Arenu. Održat će jedinstveni koncert pod zvijezdama

I Andrea Bocelli stiže u pulsku Arenu. Održat će jedinstveni koncert pod zvijezdama

Andrea Bocelli, najomiljeniji svjetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične glazbe, u 2024. obilježava 30 godina nevjerojatne karijere. Tim povodom, Maestro Bocelli se nakon skoro 20 godina vraća na jednu od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom – u pulsku Arenu, gdje će 30. kolovoza održati jedinstveni koncert pod zvijezdama.

Ova ikona klasične i pop glazbe tijekom zadnja tri desetljeća svojim je glasom ušao u srca milijuna ljudi, a svojim životom inspirirao mnoge umjetnike. Sada ga imamo priliku ponovno doživjeti u Hrvatskoj, koja je izabrana kao jedan od postaja na mapi proslave velike obljetnice umjetnikova rada.

Andrea Bocelli

U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Andrea Bocelli rođen je u talijanskoj regiji Toscana, a do sada je širom svijeta prodao preko 90 milijuna primjeraka svojih izdanja. Svoje pjevačko umijeće usavršavao je pod vodstvom mentora Franca Corellija, a isprva se proslavio pobjedom na glazbenom festivalu Sanremo 1994.

U isto vrijeme započeo je svoju blistavu klasičnu karijeru, izvodeći na pozornici remek-djela iz opernog repertoara, te se probio na međunarodnu scenu, podjednako osvojivši ljubitelje opere, ali i pop publiku. Tijekom godina maestro Bocelli oborio je sve rekorde glazbene industrije, nastupao je na svim značajnim svjetskim pozornicama, izazvao je divljenje papa, aristokracije, glazbenih i filmskih zvijezda te izdao 17 studijskih albuma.

Andrea Bocelli

Prodaja ulaznica za koncert maestra Andrea Bocellija kreće 14. veljače u 11 sati putem Eventim sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima. Zaklada Andrea Bocelli ponosna je na partnerstvo s PLUS1 tako da će 1 euro od svake ulaznice otići za potporu “ABF obrazovnim projektima” na Haitiju, koji se bave osnaživanju djece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje, nudeći im priliku da iskažu svoj pravi potencijal.

Ostavljamo vas uz taktove predivne

Foto: Promo, Luca Rosetti

Učitati još
Zatvori