Albina predstavlja autorsku pjesmu 27., a mi smo ekskluzivno doznali sve o njoj
Albina predstavlja autorsku pjesmu 27., a mi smo ekskluzivno doznali sve o njoj

Albina predstavlja autorsku pjesmu 27., a mi
smo ekskluzivno doznali sve o njoj

Prethodnim singlom Noću pjevačica Albina je zakoračila u novo glazbeno poglavlje koje nastavlja objavom singla 27. S talentiranom mladom glazbenicom ekskluzivno smo imali priliku razgovarati o njezinom novom glazbenom projektu u kojem je publici željela pružiti priliku da i ona bude dio njezine nove glazbene priče te da se na neki način i sami pronađu u njoj.

27.

Najnovijim singlom Albina slavi posebne životne trenutke te otvara novo glazbeno poglavlje koje će obilježiti nizom autorskih pjesama. Zanimalo nas je što ju je potaknulo na pisanje, a o tome nam je kazala sljedeće:

“Iako sam autorski sudjelovala i na prethodnim pjesmama, 27. je prva moja pjesma u kojoj potpisujem i tekstualni i glazbeni dio, uz malu pomoć prijateljice i kolegice Đane Smajo, te poseban aranžmanski touch Hrvoja Domazeta. S obzirom na to da je prošlo godinu dana od mog posljednjeg singla Noću, imala sam vremena graditi sebe i raditi na svojim stvarima, pa sam se, kako bi mi Dalmatinci rekli – okuražila i krenula snimati. Inspiracija dolazi s raznih strana, crpim ju iz vlastite svakodnevice, iz vlastitih, ali i tuđih iskustava.”

Drago mi je što, i kada mi se činilo da ne znam što radim, su me moji najbliži ljudi i suradnici podržali i ohrabrili da nastavim i da ću se pronaći – i evo, to se i dogodilo.

Spot iza kojeg stoji tim genijalaca

Pjesma nosi vrlo zanimljiv naziv, mi nismo mogli odoljeti ne saznati što se krije iza simbolike broja 27. “Za mene on predstavlja poseban broj iz više razloga, ali u kontekstu pjesme riječ je o datumu (dan u mjesecu), a vjerujem da će fanovi koji vjerno prate društvene mreže znati i zašto”, otkrila nam je.

Pjesmu prati i spot za kojeg je zaslužan Benjamin Strike te, prema Albininim riječima – cijeli njegov tim genijalaca, a koji tonovima i pričom vjerodostojno prati atmosferu same pjesme. Tako tim iza kamere čine još i Dario Radusin, Dominik Brlečić, Sandro Sklepić i Luka Vidović, a ispred kamera Albini su se u plesnim ulogama pridružili Karla Šilović i Fran Žuglić. Spot vam donosimo u nastavku:

Godina autorske glazbe

No, pjesma 27. tek je početak! “Ono što sa sigurnošću mogu reći je to da nas/vas čeka jedna plodonosna godina, puno autorske glazbe koju jedva čekam podijeliti sa svojom publikom. To su pjesme na kojima sam intenzivno radila, koje za mene predstavljaju ono čemu težim – a to je prepoznatljiv, moderan sound koji  kreće na svoj put do ciljane publike”, otkriva nam Albina.

Zapažen uspjeh

Albina je u kratkom roku ostvarila zapažen uspjeh na našoj sceni, uključujući ulazak u finale natjecanja The Voice te pobjedu na Dori, domaćem izboru za pjesmu Eurovizije. Nas je zanimalo na koji je projekt do sad posebno ponosna. “Osobno jako volim pjesmu Noću, kao i popratni nastup na prošlogodišnjoj Dori. Cijela energija oko te pjesme, nastup i iskustvo bili su pozitivni i posebni. Upoznala sam neke nove ljude koji su mi trajno ušli u život i postali velika podrška”, ističe.

Iskustvo rada na vlastitim pjesmama je nešto posebno – kao i onaj ključni korak kada odlučiš to podijeliti sa svima.

Sasvim osobno

Posebno nas raduje novi kreativni period u Albininoj karijeri, a njezine nove pjesme zasigurno će naći svoje mjesto i na našim playlistama. A što se ovih dana nalazi na Albininoj? “Na mojoj playlisti se nalaze raznorazni žanrovi i izvođači, ali ono što najviše slušam u posljednje vrijeme su latinoameričke pjesme i izvođačice poput Niki Nicole, Marie Becerre, Emilie Mernes…”, ističe.

Iza pozornice

Odlazak na kavu mnogima od nas je omiljena aktivnost u kojoj volimo uživati u slobodno vrijeme. Iza Albine je razdoblje u kojem je marljivo zasukala rukave, no otkrila nam je i kako ona voli provoditi slobodno vrijeme.

“Čini mi se da i ptice na grani već znaju da ja svoje slobodno vrijeme itekako volim i znam iskoristiti, a najviše ga provodim s prijateljima i obitelji. Izleti i nekakav weekend getaway uvijek su najbolja opcija, ako se mene pita. Ali, kad to radi obveza nije moguće, date night u kinu, pub kviz, gledanje serija po cijeli dan, noćni izlazak… Sve su to opcije!”, priznaje.

Zahvaljujemo Specialty Coffee Shop Utopia na ustupljenoj lokaciji za snimanje. 

Foto: Prosper Filipović

Učitati još
Zatvori