Filmski maraton: Hugh Grant

Filmski maraton: Hugh Grant

hugh-grant-notting-hill

Ako ovu subotu niste iskoristili za večernji izlazak, vjerujemo kako vrijeme provodite ispred televizije i uživate u filmskom programu. Uz planove o odmaranju uvijek ide i popis filmova koji se moraju odgledati, često baš ‘feel good’ tematike kako dobro raspoloženje ne bi splasnulo ni sekunde.

hugh-grant-love-actually

Filmovi s Hughom Grantom u jednoj od glavnih uloga uglavnom odgovaraju ovom opisu. Počevši od klasika Love Actually, preko Notting Hilla pa sve do filmskih nastavaka najdraže nam Bridget Jones u kojima se ne možemo odlučiti (posebice u prvom dijelu) navijamo li za Marka Darcyja ili Daniela Cleavera. Grantove uloge uglavnom se dijele na fatalne zavodnike, šarmantne zgubidane i smušenjake te sve u svemu uvijek simpatične likove.

hugh-grant-notting-hill-3

Možda vas naš popis filmova za dobro raspoloženje s Hughom Grantom bez nekog posebnog redoslijeda inspirira na jedan ljetni filmski maraton.

1412859694-hugh-grant

Love Actually (Zapravo ljubav)

S obzirom na popularnost, ovaj je film već postao božićni klasik. Odlični glumci i isprepletena radnja sa sretnim završetkom svake priče, nešto su što morate pogledati i ovih blagdana.

hugh-grant-love-actually-2

Notting Hill (Ja u ljubav vjerujem)

Prekrasna Julia Roberts i smušeni Hugh Grant u šarmantnoj romantičnoj komediji koja otapa srca. Ona je svjetski poznata glumica, on vlasnik knjižare s luckastim cimerom i grupom najboljih prijatelja. I sve se zbiva u Londonu, najviše na poznatoj ulici Portobello.

hugh-grant-notting-hill-2

About a Boy (Sve zbog jednog dječaka)

Snimljen prema bestseler romanu Nicka Hornbya priča priču o neobičnom prijateljstvu 12-godišnjeg dječaka i samca koji u životu ništa ne radi zahvaljujući tantijemima koje dobiva od jednog božićnog hita svog oca. Kao i kod svih ovih filmova Hugha Granta, sa sretnim završetkom bit će vam toplo oko srca.

hugh-grant-about-a-boy

Four Weddings and a Funeral (Četiri vjenčanja i sprovod)

Ljubav za koju navijamo, ona Andie McDowell i Hugha Granta, pokušava se realizirati kroz čak četiri vjenčanja i jedan sprovod u ovoj poznatoj komediji 90-ih. Savršeni duhoviti britanski feel good movie.

hugh-grant-four-weddings-and-a-funeral

Bridget Jones’s Diary (Dnevnik Bridget Jones)

Daniel Cleaver trn je u Bridgetinom oku kroz čak tri nastavka ovog filma. Neodoljivi šarmer zadat će joj puno muke, ali svi znamo tko na kraju odnosi pobjedu u dvoboju s Markom Darcyjem.

hugh-grant-bridget-jones

Mickey Blue Eyes (Za tvoje plave oči)

Uoči prosidbe svoje dugogodišnje djevojke, Michael (Hugh Grant) doznaje da je otac njegove djevojke Gine (Jeanne Tripplehorn) na čelu mafijaške obitelji. Popularan film iz 90-ih nije u zvjezdanom rangu drugih Hughovih uloga, ali definitivno će vas zabaviti.

hugh-grant-mickey-blue-eyes

Two Weeks Notice (Dva tjedna za ljubav)

Partnerica u ovom filmu mu je Sandra Bullock, a Hugh se odlično snašao u ulozi šefa iz pakla. Lagana romantična komedija s puno duhovitih dijaloga i happy endom uklopa se u ovaj maraton.

hugh-grant-two-weeks-notice-2

Music and Lyrics (Glazba i stihovi)

Hugh Grant u ovom je filmu zvijezda 80-ih koji pokušava živjeti na staroj slavi. Drew Barrymore igrom će slučaja pomoći mu da oživi svoju karijeru, a sve upakirano u romantičnu priču. Nije jedan od razvikanijih Hughovih filmova, ali baš zato ćete ga s guštom pogledati.

hugh-grant-music-and-lyrics-2

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori