Poznati na premijeri filma Churchill

Poznati na premijeri filma Churchill

BBCC-KAPTOL_14

WOW Bar Kaptol Boutique Cinema

Kaptol Boutique Cinema by CineStar sinoć je bilo glavno mjesto okupljanja brojnih ljubitelja povijesti i biografskog filma o poznatoj povijesnoj ličnosti Winstonu Churchillu. Tom su prigodom domaćini premijere bili Britanska Poslovna Komora Hrvatska (BBCC) i Blitz-Cinestar. Prije ekskluzivnog prikazivanja filma gosti su uživali u WOW Baru Kaptol Boutique Cinema u stilu Churchilla, uz poznati gin Tanqueray i kubanske cigare, omiljeno piće i cigare po kojima je bio prepoznatljiv.

BBCC-KAPTOL_12

BBCC-KAPTOL_21

O filmu

Film o savezničkom iskrcavanju u Normandiji, poznatom kao famozni Dan D, okupio je BBCC članove i suradnike poput Vedrane Jelušić Kašić iz EBRD, Dijane Kobas Dešković iz Mamforce, PWN Network Zagreb te poznata medijska imena Sašu Kopljara, Danijelu Trbović, Bornu Kotromanić i druge. Biografska drama redatelja Jonathana Teplitzkya provela je gledatelje kroz najvažnija 24 sata britanskog premijera Winstona Churchilla neposredno prije poznatog iskrcavanja u lipnju 1944. Dok su savezničke snage stajale na južnoj obali Velike Britanije, spremne na invaziju nacistički okupirane Europe, čekali su Churchillovu konačnu odluku hoće li se invazija uopće dogoditi. Bojažljiv da se ne ponove pogreške iz Prvog svjetskog rata, Churchill se morao suočiti s kontinuiranim kriticizmom od strane svojih političkih suparnika; Generala Eisenhowera i Montgomeryja. Jedinu i potpunu podršku imao je u svojoj genijalnoj supruzi Clementine, koja je mogla zaustaviti premijerov fizički i mentalni kolaps i pomoći mu da donese prave odluke. Ulogu britanskog premijera utjelovio je Brian Cox, dok je lik supruge Clemetine odigrala sjajna Miranda Richardson.

3. Daniela Trbovic

Daniela Trbović

2. Sasa Kopljar sa suprugom

Saša Kopljar sa suprugom

1. Borna Rajic

Borna Kotromanić

BBCC-KAPTOL_24

BBCC-KAPTOL_19

BBCC-KAPTOL_6

BBCC-KAPTOL_4

BBCC-KAPTOL_1

Chruchill, u distribuciji Blitza, započinje s prikazivanjem u CineStar kinima od sutra, a kupnja ulaznica moguća je na blagajnama kina kao i online na blitz-cinestar.hr.

Učitati još
Zatvori