Iskustvo odlaska u kino uskoro će se promijeniti – panoramsko platno stiže u CineStar
Iskustvo odlaska u kino uskoro će se promijeniti – panoramsko platno stiže u CineStar

Iskustvo odlaska u kino uskoro će se promijeniti – panoramsko platno stiže u CineStar

ScreenX donosi novu razinu uživljavanja i pripovijedanja filmskoj publici. Tehnologija iz godine u godinu ide korak naprijed, a CineStar kina vjerno prate sve svjetske novitete i u Hrvatsku donose one najbolje. Uz već postojeći 4DX i IMAX®, ljestvicu pomiču najnovijim formatom koji će prvo upoznati publika u Splitu, a uskoro i u Zagrebu. Hrvatska će na taj način ući u ScreenX obitelj koja broji 67 zemalja, više od 360 kino dvorana i preko 70 000 sjedala.

ScreenX napokon u Hrvatskoj

ScreenX je prvi svjetski multi-projekcijski kino format u kojem je platno prošireno lijevo i desno od centralnog dijela. To gledatelju omogućuje 270 stupnjeva panoramskog doživljaja filma. Takozvano “kino bez granica” za posjetitelja predstavlja gledanje filma izvan uobičajenih okvira i doživljaj koji će još dugo pamtiti.

Gledajući film u ScreenX-u, posjetitelj je u središtu slike i time se postiže ekspanzivno panoramsko iskustvo gledanja. Korištenjem bočnih zidova kina i njihovim pretvaranjem u produžetak glavnog platna, priča se prenosi uvjerljivije. To rezultira dodatnim „uvlačenjem“ publike u film. CineStar koristi najnapredniju WallScreen tehnologiju s više svjetline i većim spektrom boja na bočnim zidovima. ScreenX tako intenzivira doživljaj filma, a vrijeme projiciranja tog posebnog efekta od 270 stupnjeva razlikuje se od naslova do naslova. Odabir scena radi se vrlo ciljano kako bi bilo koji trenutak, od onog emotivnog ili akcijskog, doživio svoju punu snagu i izazvao još veći efekt koristeći bočna platna.

ScreenX CineStar
ScreenX CineStar

Prvo Split, zatim i Zagreb

Jedan od prvih naslova koje će publika u CineStaru Mall of Split moći gledati u ovom formatu su Marveli. Od 23. studenog i povijesni akcijski spektakl Ridleya Scotta Napoleon. Od četvrtka, 7. prosinca, na program novog formata dolazi i čudesni božićni film za cijelu obitelj Wonka, a od 21. prosinca zavladat će Aquaman i izgubljeno kraljevstvo – nastavak jednog od najuspješnijih DC filmova svih vremena. Publika će moći gledati i neke starije filmove u ovom novom formatu kao što su horor Časna II ili SF atrakcija Kreator.

U tehnološkom smislu, znalce će zanimati da se za potrebe projekcije u ovom formatu koristi više dodatnih projektora uključujući strop dvorane, proširujući film na bočne stijenke dvorane. Na taj način scene zauzimaju veći dio vidnog polja koje osvaja publiku kroz uvećanu perspektivu i s više vizualnog sadržaja. Osim proširenog platna i dodatnih projektora, dvoranom su strateški postavljeni i audio sustavi i zvučnici za još bolji auditivni doživljaj. Inovativna tehnologija ScreenX-a definitivno će biti senzacija za sve ljubitelje sedme umjetnosti i kina.

Više informacija o formatu možete pronaći na www.cinestarcinemas.hr, a uskoro će biti objavljen i službeni datum otvorenja.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori