Filmovi s iznenađujućim završecima

Filmovi s iznenađujućim završecima

Atonement

Atonement

U moru novih kino hitova i raznih filmskih tjedana ovaj put smo se odlučili složiti listu filmova s iznenađujućim završecima i radnjom koja gledatelje vodi na razne puteve kako bi se priča iz napete situacije razvila i ponekad čak naprasno posve neočekivano završila. Donosimo popis od devet filmova, neki su sada već stari klasici, no svakako odličan izbor za barem dvije do tri filmske večeri tijekom radnog tjedna. Vikend je ipak, rezerviran za odlazak u kino.

PRIMAL FEAR

Film iz 1996. godine prati radnju gdje je jedan dječak, ministrant optužen za ubojstvo nadbiskupa, dok je istina sakrivena do samoga kraja. Dječak pati od poremećaja višestruke ličnosti i optužuje svoj alter ego Roya za ubojstvo. Ono što je iznenađujuće i što gledatelje uhvati nespremne jest da je zapravo njegova prava ličnost lik Roy. U filmu briljiraju Richard Gere i Edward Norton.

SEVEN

Malo tko nije gledao film Sedam, no ako niste ili nemate ništa protiv ponovnog gledanja, naprotiv, Sedam je film sa stvarno iznenađujućim završetkom. Film prati serijskog ubojicu koji redom svojim ubojstvima zorno prikazuje pet od sedam smrtnih grijeha prema Bibliji. No, kako je interpretirao šesti i naposljetku sedmi grijeh na samom kraju filma, jedna je od najneočekivanijih scena u filmskoj povijesti.

204

Seven

fonds-ecran-seven-10

Seven

THE USUAL SUSPECTS

U ovom filmu glavni twist se vrti oko naratora koji se pokaže jednim jako iznenađujućim likom filma. U filmu su Stephen Baldwin (čak!), Gabriel Byrne i Kevin Spacey ostvarili jedne od boljih svojih uloga.

GONE GIRL

Ovaj psihološki triler Davida Finchera je jedno od iznenađenja 2014. godine u kojemu je Ben Affleck ostvario jednu od boljih uloga, a Rosamund Pike i Neil Patrick Harris svojom glumom nose film i svoje prilično kompleksne uloge. Film donosi klasičan obrat iz kriminalca u žrtvu pa opet u kriminalca. Ako ste čitali knjigu prije nego je film došao u kina, mogli ste predvidjeti kraj, no svi oni koji nisu, vjerujemo, ostali su prilično iznenađeni.

ATONEMENT

Keira Knightley i James McAvoy odlični su u filmu Atonement. Ova prava dramska misterija koja se vrti oko optužbi, zločina i nevino optuženih. Kraj će vas prilično iznenaditi.

CHINATOWN

Klasik iz 1974. godine donosi nevjeru, praćenje i prevaru, no ono što se razotkrije prilikom istraživanja nevjere – da se dogodio incest i da su obiteljski odnosi posve poremećeni, nešto je što prosječan, no i pasionirani gledatelj misterija, stvarno nije očekivao. Jack Nicholson i Faye Dunaway odlični su u svojim ulogama supruga i supruge, dok režiju potpisuje kontroverzan Roman Polanski.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori