Filmovi s Cannesa o kojima će se itekako pričati

Filmovi s Cannesa o kojima će
se itekako pričati

The Beguiled (2017) (L to R) Colin Farrell as John McBurney and Elle Fanning as Alicia

‘The Beguiled’

Filmski festival u Cannesu osim prekrasnih modnih izdanja na crvenom tepihu i nagrađenih filmova donosi i ovoljetne filmske hitove. Koji su to filmovi s Filmskog festivala u Cannesu koje ćemo sigurno s nestrpljenjem dočekati u kinima ovog ljeta, a i do kraja godine, donosimo u nastavku:

FLESH AND SAND

Režiser Alejandro González Iñárritu široj je publici najpoznatiji po filmovima 21 gram, Paris, je t’aime, Babel, Birdman i Povratnik. Svaki redom je odličan film koji je osvojio brojne nagrade, a filmu ‘Flesh and Sand’ također se predviđaju brojne nagrade. ‘Carne y Arena’ (‘Flesh and Sand’) nastajao je cijele četiri godine, a radi se o šestominutnoj instalaciji od 360 stupnjeva namijenjenu samostalnom gledanju. prikazuje grupu migranata iz Meksika kako ulaze u SAD. Ovdje se radi o prvom VR radu prezentiranom na Cannes. Dulja verzija instalacije može se pogledati u Fondazione Prada u Milanu tijekom lipnja.

OKJA

Bong Joon-ho  donio je crni humor, oštroumnost, napete emocionalne scene u film Okja koji prati djevojčicu Miju tijekom njezinog prijateljstva s velikim CGI bićem Okjom. Netflix je htio ovaj film prikazivati samo putem streama, ne u kinima te je navukao i bijes Francuza na sebe zbog zabrane prikazivanja u francuskim kinima. Vjerujemo da će zbog ove kontroverze privući dosta interesa. Nije zgorega napomenuti da u filmu glumi Tilda Swinton.

THE BEGUILED

Ovog ljeta u kina dolazi film Sofije Coppole – ‘The Beguiled’. U glavnim ulogama su Nicole Kidman Kirsten Dunst, Elle Fanning i Colin Farrell, i njihove uloge ovog napetog i iščekivanog remakea potvrđene su bile još početkom veljače. Film donosi radnju o ljubavnoj priči između zatočenog vojnika savezne vlade (Unije) i polaznice konfederacijskog internata tijekom Američkog građanskog rata.

HAPPY END

Film ‘Happy End’ bio je jedan od favorita za nagradu Palme d’Or, dok još nije imao svoj službeni plakat! Glavna glumica je Isabelle Huppert, a radnja donosi priču o izbjeglicama, ispričanu kroz oči buržujske obitelji.

Happy-end-750x420

‘Happy End’

WONDERSTRUCK

Film snimljen prema istoimenoj knjizi Briana Selznika koja je pak inspirirana dokumentarcem o gluhom hiperosjetljivom djetetu. U filmu glume Millicent Simmonds kao Rose,Julianne Moore (Lillian Mayhew), Michelle Williams i Tom Noonan. Radi se o srcedrapateljskom filmu na tragu filma ‘Carol’ koji je osvojio kansku publiku 2015.

THE KILLING OF A SACRED DEER

Colin Farrell u filmu ponovno po režiserskom palicom Grka Yorgosa Lanthimosa može značiti samo jednu stvar – odličnu glumi i jako dobar film. Radi se o psihološkom horor-trileru u kojemu Farell glumi kirurga kojemu se obiteljska priča promijeni nakon njegove povezanosti s tinejdžerom Martinom kojeg glumi Barry Keoghan. U filmu glumi još Nicole Kidman koje je ove godine na Cannesu bila s čak četiri filma. Iznenađenje je i uloga koju glumi Alicia Silverstone.

ISMAEL’S GHOST

Film koji je otvorio 70. izdanje Filmskog festivala u Cannesu jest ‘Les Fantômes d’Ismaël’ (‘Ismael’s Ghosts’). Prema kritikama, radi se o filmu koji ne može biti više francuski nego što jest. Glumačku postavu čine Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg i Louis Garrel. Amalric plays Ismael, a film-maker whose life with Sylvia (Gainsbourg) is interrupted when his lost love Carlotta (Cotillard) returns from the dead.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori