Dramatična ljubavna priča s Aliciom Vikander u glavnoj ulozi

Dramatična ljubavna priča s Aliciom
Vikander u glavnoj ulozi

tulip-fever-2

Još jedna ekranizacija svjetskog bestsellera stiže nam na filmska platna ove godine. Priča je smještena u Amsterdam, u 17. stoljeću, u doba tulipanske groznice, fenomena koji je zahvatio cijelu Nizozemsku kada je kultivacija ovog popularnog cvijeta tek počela, a nastala je prema istoimenom romanu Deborah Moggach iz 1999. godine.

Alicia Vikander glumi siroče Sophiju, prisilno udanu za bogatog trgovca Corneliusa (Christoph Waltz). U Amsterdamu je tada bilo uobičajeno da imućni građani daju izraditi obiteljski portret, pa tako Cornelius i Sophia poziraju mladom siromašnom slikaru Janu Van Loosu (Dane DeHaan) što rezultira strastvenom aferom Sophije i Jana. Mladi ljubavnici namjeravaju pobjeći, no treba im novac, koji se u to vrijeme u Amsterdamu mogao zaraditi trgovinom tulipanima.

Tulipanska groznica donosi i sporedne uloge Care Delevingne, što je zanimljivo jer s Daneom DeHaaneom glumi u trenutno aktualnom Valerianu, Judi Dench, Zacha Galifianakisa itd., a režiju potpisuje Justin Chadwick koji nam je donio Zaljubljenog Shakespearea. U kina dolazi krajem kolovoza – veselimo se!

tulip-fever-1

Učitati još
Zatvori