Zlatni globusi 2021.: Od awkward tehničkih poteškoća do simpatičnih zvijezdi u kućnom izdanju

Zlatni globusi 2021.: Od awkward tehničkih poteškoća do simpatičnih zvijezdi u kućnom izdanju

Više od godinu dana živimo s pandemijom koronavirusa. Prvih smo mjeseci na mahove dobivali obavijesti o otkazanim eventima i hollywoodskim premijerama i svečanostima, ali s vremenom je, kao i druge industrije, hollywoodska industrija zabave shvatila da – show must go on!

Dodjela Zlatnih globusa u netipičnom formatu

Zlatni globusi održali su se sinoć u formatu koji smo već vidjeli proteklih mjeseci s dodjelom Emmyja i drugih nagrada. I bili su sve što smo mogli očekivati od svečanosti održane usred pandemije, s najboljim (opuštenije zvijezde i ležerniji govori) i najgorim (neugodne tehničke poteškoće) trenucima.

O dobitnicima, najboljim red carpet kombinacijama i modnim odabirima kod kuće već smo vam pisali, a dugo ćemo pamtiti i sljedeće trenutke s dodjele!

Amy Poehler i Tina Fey kao još uvijek genijalni tandem

Jedan od najpopularnijih komičarskih tandema, Amy Poehler i Tina Fey, dokazale su da još uvijek mogu održati event interesantnim, punim sarkastičnih upadica i osvrta na aktualne događaje. Jedna je dodjelu vodila iz Los Angelesa, a druga z New Yorka, u malim dvoranama s tek desetak zvijezdi, dok su se sve druge javljale iz svojih domova.

Dvije su se komičarke osvrnule na sve kontroverze koje su se javljale prije same dodjele Zlatnih globusa, poput činjenice da u ogromnom biračkom žiriju nije bilo niti jedne osobe crne kože, kao i na glasine o korupciji i potplaćivanju žirija. Iako im je timing bilo teško uskladiti zbog tehnikalija i nemoguće je nadomjestiti njihovu kemiju uživo – komičarke su uspješno uskočile u svoje uloge. Možda nisu bile legendarno kritične kao prošle godine Ricky Gervais, ali u uvjetima koje su imale održale su solidnu dodjelu jedne od najvažnijih nagrada.

Ležerne zvijezde kod kuće

Budući da dodjela Zlatnih globusa nije okupila najveće zvijezde na jednom mjestu sređene od glave do pete, većina se glumica i glumaca potpuno opustila. Dodjelu su dočekali u svojim domovima, ispred računala – neki odjeveni u odijela i haljine i našminkani, a neki ni to.

Jason Sudeikis osvojio je Zlatni globus za najboljeg glumca u drami ili mjuziklu, a nagradu je prihvatio u skroz opuštenoj trenirci kao da se upravo ustao. Govor je bio jednako prosječan, ali njegova je pojava započela urnebesne glasine da se na Zlatnim globusima pojavio pod utjecajem marihuane. Jodie Foster, također jedna od dobitnica nagrade, nije bila ni u trenirci, već u pidžami. Ušuškana pored svoje supruge Alexandre Hedison i simpatičnog ljubimca na kauču.

Nisu jedine koje su se pred kamerom pojavile uz ljubimca! Štoviše, tijekom večeri smo vidjeli popriličan broj pasa i mačaka u društvu zvijezdi. Regina King, Emma Corrin i Sarah Paulson također su se na svečanosti pojavile u društvu čupavaca.

Neke smo celebove dobili priliku vidjeti u cijelom paketu s njihovim obiteljima. Kate Hudson gotovo da se izgubila na ekranu u moru članova svoje obitelji – pa i legendarne mame Goldie Hawn. U društvu klinaca pojavili su se i Nicole Kidman i Keith Urban, prizor koji ne vidimo često. Pobjedi Marka Ruffala veselilo se i njegovo dvoje djece koji su počeli pljeskati u pozadini i grliti ga. Slično se dogodilo i redatelju pobjedničkog stranog filma ‘Minari’ kojeg je njegova petogodišnja kći počela grliti i istovremeno skakati oko njega od uzbuđenja.

Bez sumnje je sve ovo ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa donijelo simpatičnu, dirljivu i opušteniju notu.

Tehničke poteškoće tipične za dodjelu u pandemiji

Zlatni globusi uvijek se čine nešto dinamičniji od, recimo, Oscara. Možda je prikladno reći da teže i elementu iznenađenja pa i kaosa. Međutim, tehničke poteškoće nisu iznenađenje koje smo priželjkivali.

https://www.youtube.com/watch?v=C3oCeYgXVS4

Glumci i glumice nisu znali kad mogu početi svoj govor, slike su se nekoliko puta smrznule, čula se jeka i konfuzija svih uključenih u taj tehnološki nered. Ponekad su ti glitchevi ispali simpatični donekle, a ponekad potpunom neugodni. Kao, primjerice, kad je pobjednik Daniel Kaluuya bio mutean dio svog govora.

Politika, pošalice i dirljivi govori

Kao što je to oduvijek praksa, političkih aluzija i kritika nije nedostajalo ni na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa. Jane Fonda, koja je bila nagrađena za životno djelo, osvrnula se na činjenicu da biračko tijelo Zlatnih globusa nije rasno raznoliko i jednako. Osvrnula se na ogroman nedostatak Zlatnih globusa odnosno propust da ne nominiraju Michaelu Coel i njezinu seriju ‘I May Destroy You’ – po mnogima najkvalitetniju seriju 2020. godine.

Sacha Baron Cohen osvojio je nagradu za svoj film ‘Borat 2’, a upečatljivo je zahvalio “potpuno bijelom” biračkom tijelu. Nakon druge osvojene nagrade, osvrnuo se i na Donalda Trumpa koji ga je nedugo nakon premijere filma oblatio na Twitteru. Na posljetku je zahvalio supruzi Isli Fisher s kojom se i pojavio ispred kamere.

Dirljiv trenutak bez sumnje je bio posthumna dodjela nagrade Chadwicku Bosemanu za film ‘Ma Rainey’s Black Bottom.’ Njegovu je nagradu za najboljeg glumca prihvatila supruga Taylor Simone Ledward. Održala je kratki, ali emotivan govor u kojem je izrazila žaljenje za izvrsnim glumcem i odala mu počast objasnivši kako bi on sigurno znao što reći. “Nemam njegove riječi, ali moramo iskoristiti sve trenutke za proslaviti one koje volimo.”

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori