Skroz slatki filmovi koji su čista zabava – baš za hladni i tmurni ponedjeljak

Skroz slatki filmovi koji su čista zabava – baš za hladni i tmurni ponedjeljak

Posljednjih smo vam tjedana podosta pisali o filmovima o kojima baš svi bruje, sjetimo se samo hypea koji je podignuo Dune, a trenutno i House of Gucci. Međutim, ponekad nam trebaju filmski naslovi koji su jednostavno neodoljivo zabavni i uz koje se možemo maksimalno opustiti na kraju dana. Bez kompleksne radnje i s pregršt simpatičnih i šarmantnih likova, takvi filmovi najbolji su odabir kad se jednostavno želimo zavaliti na kauč uz kokice. Čini nam se da je hladan ponedjeljak kao stvoren za takve filmove pa smo se prisjetili nekoliko filmskih naslova koji bi vam mogli baš dobro ‘sjesti’ za mini TV maraton večeras. Neki su dobili bolje recenzije, neki nešto slabije, ali svakako će biti idealan odabir ako tražite feel good filmsko iskustvo.

Barb and Star Go to Vista Del Mar

Ako ste pobornici klasičnih američkih komedija uz puno bizarnih, a urnebesnih situacija, onda vi Barb i Star mogle biti dobar odabir. U glavnim ulogama su Kristen Wiig i Annie Malumo, glumice dobro poznate po svojim angažmanima u komedijama. Igraju Barb i Star, dugogodišnje prijateljice koje cijeli život žive u malom ruralnom gradiću u kojem se ne događa previše. Kad napokon dobiju priliku otputovati, Barb i Star to iskoriste za najluđu avanturu života.

The Map of Tiny Perfect Things

Šarmantna teen dramedija The Map of Tiny Perfect Things izašla je ranije ove godine, a u glavnim su ulogama Kathryn Newton i Kyle Allen kao Margaret i Mark, tinejdžeri koji su zapeli u loopu u kojem se isti dan ponavlja nebrojeno puta. Tu smo ‘formulu’ već imali prilike gledati u raznim filmovima i žanrovima, Međutim, ovaj interesantni tandem koji se upoznaje u toj vremenskoj petlji razvija sasvim otkačeni odnos i ljubavnu priču koja je mnoge brzo privukla svojim feel good dojmom.

Together Together

Malo drugačija dramedija prati Annu (Patti Harrison) i Matta (Eda Helmsa) koji razvijaju atipičnu priču. Mlada i često usamljena Anna dobiva posao surogat majke za Matta, solo muškarca u svojim 40-ima koji silno želi dijete. Njih dvoje su potpuni stranci i to sasvim različiti, ali vrlo brzo shvaćaju da imaju posebnu kemiju. Simpatičan film u središte pažnje stavlja novu percepciju ljubavi i sve što ona nosi i čini se kao skroz neočekivani romantični hidden gem.

The Lovebirds

A sad nešto za one koji preferiraju akcijske filmove s dozom humora i skroz urnebesnih likova. Issa Rae i Kumail Nanjiani glume Lelani i Jibrana, ljubavni par kojem veza već neko vrijeme jednostavno ne ide. Kad se čini da su dotaknuli samo dno, splet okolnosti uvuče ih u opasnu priču o misterioznom ubojstvu, ubojici i neobičnom kultu. Dok pokušavaju spasiti vlastitu glavu, a istovremeno otkriti što se zapravo dogodilo, Lelani i Jibran spontano ponovno oživljavaju svoju ljubavnu priču.

Shiva Baby

Svi koji preferiraju karizmatične protagoniste bit će oduševljeni ovim filmom. U režiji Emme Seligman, Rachel Sennott igra Danielle, ekscentričnu studenticu koja se mora suočiti s neugodnjakom neugodnjaka: na židovskom obredu shive na koji je išla sa svojim roditeljima susreće svog tzv. sugar daddyja sa svojom suprugom i djetetom te svoju bivšu djevojku. Od apsurdnih situacija do izvrsnog soundtracka, Shiva Baby je oduševila publiku.

Moxie

novi-filmovi-na-Netflixu-u-ožujku-Moxie

Moxie’ je film komičarke Amy Poehler kojim se vraća u sferu young-adult žanra i teen filmova. Baziran je na istoimenom romanu autorice Jennifer Mathieu, a u njemu glumi Josephine Langford, Lauren Tsai, Hadley Robinson i sama Amy Poehler. Radnja prati 16-godišnjakinju kojoj je dosta patrijarhalnog sustava u školi i odlučna je u tome da promijeni taj status quo – i započne pravi mali pokret!

Foto: Screenshot, IMDb

Učitati još
Zatvori