Promo film We Love Zagreb osvojio je 2. mjestu na prestižnom festivalu turističkog filma u Berlinu

Promo film We Love Zagreb osvojio je 2. mjestu na prestižnom festivalu turističkog filma u Berlinu

Da je Zagreb jedna od najpopularnijih europskih turističkih destinacija, dokazuju razna priznanja i nagrade posljednjih godina. Promocija Zagreba i kontinentalne Hrvatske iz godine u godinu sve veća i bolja, sadržaji koji se turistima nude zanimljivi su svim gostima, od kud god dolazili. Promociju često prate i kratki promo filmovi, a film We Love Zagreb je upravo u Berlinu osvojio značajnu nagradu!

We Love Zagreb

Promotivni film We Love Zagreb Turističke zajednice grada Zagreba osvojio je na Međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu – Das goldene Stadttor, drugo mjesto u kategoriji City International. Idejni autor filma koji pokazuje sve ljepote Zagreba je TZGZ, a izvršni producenti su Suzana Potrebić i Vedran Rapo.

Ovaj najpoznatiji festival turističkog filma održava se u sklopu najvećeg međunarodnog turističkog sajma na svijetu – ITB, koji je trajao od 6. do 10. ožujka 2019. Na ovogodišnjem ITB-u Zagreb predstavlja svoju raznovrsnu ponudu između ukupno 10.000 izlagača iz 180 zemalja. U 2018. godini, gosti iz Njemačke ostvarili su porast od 4% u dolascima (68.638) i 9% (133.335) u noćenjima te su zauzeli treće mjesto po broju ukupnih dolazaka i drugo po broju ostvarenih noćenja u Zagrebu.

Direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld je ovom prilikom izjavila: Turistička zajednica grada Zagreba iznimno je zadovoljna postignutim uspjehom koji pokazuje da, osim posjetitelja, i struka prepoznaje odlike Zagreba te cijeni ovu nagradu kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promicanju Zagreba kao turističke i poslovne destinacije.

Foto: We Love Zagreb

Učitati još
Zatvori