Jeste li znali da u Zagrebu imamo jedino specijalizirano virtual reality kino u Hrvatskoj?
Jeste li znali da u Zagrebu imamo jedino specijalizirano virtual reality kino u Hrvatskoj?

Jeste li znali da u Zagrebu imamo jedino specijalizirano virtual reality kino u Hrvatskoj?

U Zagrebu je u prosincu otvoreno prvo virtual reality kino u Hrvatskoj – VR Kino KEK. Sjedeći u udobnim rotirajućim sjedalima te korištenjem VR headseta, virtualno se teleportirate onkraj granica naše svakodnevice. Glavni fokus kina je na stvaranju osjećaja imerzivnosti, odnosno potpune perceptivne unesenosti koja posjetiteljima omogućuje stvarni doživljaj prizora koji ih virtualno okružuje. U kinu možete pogledati dokumentarne, umjetničke i avanturističke filmove snimljene tehnologijom virtualne stvarnosti.

VR Kino KEK

VR Kino KEK nalazi se u samom centru Zagreba, u Petrinjskoj ulici 51, na samo nekoliko minuta hoda od Trga bana Jelačića i Glavnog kolodvora. Također, pored kina se nalazi i parking, ako se odlučite doći automobilom.

VR kino KEK Zagreb
VR kino KEK Zagreb

Prvi hrvatski VR dokumentarac

Na programu kina trenutno je prvi hrvatski VR dokumentarac Lovci sakupljači, putopisca i storytellera Davora Rostuhara. Film prati svakodnevni život pripadnika jednog od posljednjih plemena sakupljača, Hadza u Tanzaniji, te istražuje odnos između čovjeka i prirode, čovjeka i društva te priča univerzalnu priču o čovječanstvu.

Već od sljedećeg tjedna, donose novi naslov, David Attenborough: Osvajanje neba.

Pridružite se čuvenom britanskom prirodoslovcu siru Davidu Attenboroughu na fascinantnom putovanju kroz evoluciju letenja u impresivnom VR dokumentarcu ‘Osvajanje neba’. Utemeljeno na najnovijim paleontološkim otkrićima, ovo uranjajuće iskustvo omogućuje vam da se divite nevjerojatnoj raznolikosti aerodinamičkih oblika dok otkrivate 320 milijuna godina dugu dinastiju letenja u fascinantnoj virtualnoj stvarnosti. Iz dosad neviđene perspektive posvjedočite kako su se insekti, gmazovi i ptice oslobodili okova gravitacije i poletjeli u nebo, uz legendarnog sira Davida Attenborougha kao vašeg vodiča.

Otvorite nove i neslućene horizonte doživljavanja, učenja i komuniciranja, te si pružite duboka i pamtljiva iskustva posjetom VR kinu!

VR kino KEK

Petrinjska 51, Zagreb

radno vrijeme: Utorak – nedjelja, 16:00 – 23:00 (Blagajna kina otvara se 30 minuta prije prve projekcije.)

info telefon: 091 1101 088

mail adresa: info@vrkino.kek.hr

web: https://vrkino.kek.hr/

Foto: PR

Učitati još
Zatvori