Ovog proljeća najveće hollywoodske zvijezde gledamo u novim hit serijama

Ovog proljeća najveće hollywoodske
zvijezde gledamo u novim hit serijama

Svaka nova sezona donosi novi sadržaj na streaming platforme, a ova proljetna, koja samo što nam nije zakucala na vrata, postavila je visoka očekivanja. Osim noviteta na filmskom planu, proljeće će nam obilježiti dugoiščekivane nove serije, kao i nove sezone već odavno obožavanih streaming priča.

Nove serije na proljeće 2022.

Bez obzira kojem žanru naginjete; bilo da preferirate komedije, coming of age, povijesne drame ili trilere koji vode na rub neizvjesnosti, streaming platforme narednih mjeseci iznjedrit će nešto u čemu ćete uživati. Razlog više za veseliti se sadržaju je činjenica da je u Hrvatsku upravo stigao HBO Max, a uskoro ćemo dobiti i datum dolaska Disney + platforme. O tome koja je opcija najbolja za vas pisali smo vam ovdje.

Proučili smo ponudu serija i složili proljetni preview serija koje nam pristižu, a sve ih pronađite u nastavku!

Russian Doll

Natashu Lyonne uvijek ćemo opisati kao jedno od najinteresantnijih i najkarizmatičnijih lica hollywoodske glumačke scene. Tijekom karijere glumila je u pregršt filmskih i TV projekata, ali onaj kojim je napokon dosegnula publiku kakvu zaslužuje je upravo Russian Doll, serija u kojoj igra glavnu ulogu, a ujedno ju je i osmislila. Prožeta Radnja serija koja je zapravo prožeta egzistencijalističkim pitanjima prati Nadiju, ženu koja je potpuno izgubljena u vlastitom životu i nije nimalo klasična junakinja za koju navijamo. Na rođendanskoj zabavi zapne u time loopu u stilu onog u filmu Groundhod Day zbog kojeg neprestano proživljava isti dan, u pregršt različitih scenarija, a on uvijek završi tako da – umre. Stvari se počinju mijenjati kad upozna muškarca Alana (Charlie Barnett) koji također proživljava isti pakleni scenarij. Nova sezona stiže 20. travnja, a trailer je otkrio kako metafizički izazovi nisu došli kraju za Nadiju i Alana.

Moon Knight

Marvelova nova serija pokušat će dati novi pogled na klasičan scenarij u kojem likovi otkrivaju da imaju neobične supermoći u tajnosti. Oscar Isaac utjelovit će glavnog lika koji prekida svoju svakodnevicu otkrićem da je zapravo tek jedan od različitih identiteta opasnog borca Moon Knighta. u seriji još glume i Ethan Hawke, i May Calamawy, a seriju režiraju Justin Benson i Arron Moorhead. Izlazi na Disney+ 30. ožujka!

Roar

Apple TV+ priprema Roar koja na ekrane donosi, malo je reći, fantastičnu glumačku postavu. Nicole Kidman, Cynthia Erivo, Merritt Wever i Alison Brie igraju u antologijskoj seriji koju potpisuju Liz Flahive i Carly Mensch, tandem iza popularne uspješnice GLOW. Roar je u pripremi već nekoliko godina, a radi o adaptacije knjige odnosno zbirke kratkih priča bestseller autorice Cecelije Ahern. Funkcionirat će kao antologija odnosno u osam epizoda koje će trajati po pola sata dobit ćemo priču iz različitih ženskih perspektiva. Radnja će se vrtjeti oko ženskog iskustva i identiteta, često s crtom mračnog humora. Serija izlazi 15. travnja!

The First Lady

The First Lady vjerojatno je jedan od najuzbudljivijih proljetnih noviteta upravo zbog glumačke postave. U njoj glume Viola Davis, Michelle Pfeiffer i Gillian Anderson, a glume i Dakota Fanning, Lexi Underwood i Aaron Eckhart. Serija će se baviti pričama i sudbinama prvih dama SAD-a , a fokus će se pomaknuti sa Zapadnog dijela Bijele kuće na Istočni dio u kojem ‘operiraju’ i velike odluke donose upravo prve dame. Davis igra Michelle Obamu, Anderson Eleanor Roosevelt, a Pfeiffer Betty Ford. Serija premijerno izlazi 17. travnja na američkoj televiziji Showtime.

Gaslit

Nova serija temelji se na podcastu Slow Burn magazina Slate, a primarno će izaći na platformi Start 24. travnja. U glavnim ulogama gledat ćemo Juliju Roberts i Seana Penna, a u pitanju je novi spin na neslavnu aferu Watergate koja je protresla Nixonovu vladu. Inovativna je, po izjavama kreatora, jer u fokus stavlja nikad ispričane priče i ljude na koje je hollywoodska industrija u adaptacijama zaboravila, a bili su važan kotačić u raskrinkavanju ili pak skandalozne ličnosti koje su sudjelovale u političkoj aferi. Julia Robert glumi Marthu Mitchell, bogatašicu i suprugu Nixonovog bliskog suradnika Johna Mitchella (Penn). Iako je bila povezana sa Nixonovom strankom i u njoj sudjelovala, bila je među prvim osobama koje su javno osudite njegovu uključenost u Watergate zbog čega je u potpunosti preokrenula svoj život. Njezin suprug John temperamentan je i vjeran čovjek odan predsjedniku, a odjednom se nalazi u situaciji u kojoj mora odabrati hoće li podržati svoju suprugu ili ključnu političku ličnost.

Shining Girls

Elizabeth Moss od ovog proljeća gledamo u još jednoj streaming fascinaciji koja nije The Handmaid’s Tale. Nova drama Shining Girls zapravo se temelji na knjizi Lauren Beukes, istoimenom romanu koji je oduševio ljubitelje trilera. Moss će utjeloviti Kirby, ženu zaposlenu u arhivi novina koja igrom slučaja uoči poveznicu između napada koji je sama preživjela prije nekoliko godina i nedavnog brutalnog umorstva o kojem su se novine raspisale. Uskoro s kolegom (kojeg igra Wagner Moura) kreće u opasnu igru otkrivanja identiteta ubojice i napadača, a to bi ih moglo odvesti do novih riskantnih informacija i saznanja. Serija izlazi 29. travnja na Apple TV+ platformi.

Conversations with Friends

Knjige Sally Rooney nadišle su uopće epitet bestsellera i bez sumnje se svrstale u najutjecajnije knjige književnica mlađe generacije. Nakon što je na HBO-u briljirala serija snimljena prema romanu Normal People, BBC se bacio u produkciju noviteta po još jednoj njezinoj knjizi, Conversations with Friends. Radnja prati intelektualku Frances (Alison Oliver) i njezinu prijateljicu Bobbi (Sasha Lane) s kojom je nekoć također bila u vezi. Njih dvije nastupaju sa svojom poezijom, dijele razmišljanja o svijetu u kojem moraju živjeti i upoznaju stariji bračni par Nicka (Joe Alwyn) i Melissu (Jemima Kirke) zbog kojih će se promijeniti njihova međusobna dinamika, a obje će se, posebice Frances, naći na osobnoj prekretnici. Serija bi trebala izaći u svibnju ove godine.

The Time Traveler’s Wife

Na proljeće ove godine izlazi još jedna serija snimljena po bestselleru, štoviše, po slavnoj knjizi The Time Traveler’s Wife Audrey Niffenegger. U njoj će glumiti dva interesantna glumačka imena, Rose Leslie i Theo James, kao glavna lica i ljubavnici oko kojih se priča raspliće. Iako je knjiga već jednom adaptirana u film, ovo će biti prvi put da ćemo priču gledati u obliku serije. Leslie i Theo glumit će Clare i Henryja kojima na putu stoji Henryjeva mogućnost putovanja kroz vrijeme. U seriji će glumiti i Desmin Borges i Natasha Lopez kao Gomez i Charisse, bliski prijatelji naše protagonistice. Serija još nema određeni datum izlaska, ali potvrđeno je da izlazi u proljetnom razdoblju.

Foto: Profimedia.hr, IMDB / HBO, Hulu, Starz, Disney+, Apple TV+

Učitati još
Zatvori