Rastanak s Meredith Gray: Je li napokon došao kraj seriji Uvod u anatomiju?
Rastanak s Meredith Gray: Je li napokon došao kraj seriji Uvod u anatomiju?

Rastanak s Meredith Gray: Je li napokon
došao kraj seriji Uvod u anatomiju?

Nova 19. sezona Uvoda u anatomiju službeno je s prvim dijelom startala još 6. listopada na programu ABC-a, a u dogledno bi vrijeme trebala stići i na popularne streaming servise Hulu i Netflix.

Kreativni tim je odlučio ovu sezonu razdijeliti na dva dijela, a epilog druge dao nam je nagovijestiti najavni video koji je ovih i službeno predstavljen gledateljima. U njemu postaje jasno kako će nam novi nastavci donijeti i kraj druženja s doktoricom Meredith Gray, višegodišnjom glavnom protagonisticom serijala. On je zakazan za 23. veljače, kada službeno s prikazivanjem kreću preostali nastavci 19. sezone.

Povratak poznatih lica

No, vratimo se nakratko u prošlost… Sezona je započela s nizom promjena, od kojih je najznačajnija bila upravo onda da se Meredith Gray pojavila u samo osam epizoda . Njezin izostanak opravdan je novim televizijskim projektom glumice Ellen Pompeo. Ipak, glas doktorice Gray i dalje nas je vodio kroz novu sezonu, a Ellen se okušala i kao producentica serije. Njezin izostanak utjecao je i na pojavljivanje novog ljubavnog interesa – doktora Nicka Marsha, kojeg je utjelovio glumac Scott Speedman.

Ipak, nova sezona nam je na ekrane vratila jedno dobro poznato lice – doktoricu Addison Montgomery, bivšu suprugu nekoć glavnog protagonista serije Derecka Sheparda. Istinske obožavatelje serije zasigurno je razveselio povratak doajena Richarda Webbera i Miranda Bailey, koji su se u novoj sezoni pojavili, premda su službeno napustili svoje pozicije u bolnici.

uvod u anatomiju
uvod u anatomiju

Nova velika petorka

Devetnaesta sezona donosi i novu generaciju stažista, a radnja je usmjerena na njih petero – Blue, Griffith, Mika, Jules i Lucas. Zvuči li poznato? Nova velika petorka uvelike je nadahnuta onom originalnom koju su činili Meredith, Alex, George, Izzie i Cristina.

A prva epizoda nam donosi priču koja već na prvu djeluje dobro poznato! Naime, stažistica Jules saznaje da je muškarac s kojim je prethodno spavala liječnik u bolnici u kojoj mora obaviti staž. O da, upravo tako je započela ljubavna priča Meredith Gray i Derecka Sheparda.

uvod u anatomiju

Donosi li završetak i finalni kraj?

Hoće li ovo biti i posljednja sezona serije? Premda gledanost opada iz sezone u sezonu, Uvod u anatomiju se uspješno othrvao “cancelliranju”. Službena informacija za sada glasi kako su produkcijska i televizijska kuća u pregovorima oko slavljeničke 20. sezone. Ipak, vidjet ćemo hoće li nova sezona “preživjeti” privremeni izostanak glavne junakinje, doktorice Gray. Uostalom, ima li smisla nastaviti bez glavne junakinje?

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori