True-crime serija s Andrewom Garfieldom već sad izgleda kao nešto o čemu će svi pričati

True-crime serija s Andrewom Garfieldom već sad izgleda kao nešto o čemu će svi pričati

Andrew Garfield ove se godine našao u utrci za Oscara za najbolju mušku ulogu u filmu Tick, Tick…Boom!, a već godinama ovaj gluma briljira na filmskim platnima Otkad je prvo 2007. igrao u filmu Never Let Me Go, a zatim 2010. godine glumio u hit The Social Network u režiji Davida Finchera, bilo je sasvim jasno da će se uskoro profilirati u jedno od najzanimljivijih glumačkih lica. I doista, uslijedili su nagrađivani naslovi i uloge u kojima se široka publika u njega zaljubila kao što su Spider-Man, Hacksaw Ridge, Silence, Under the Silver Lake i drugi. U posljednje vrijeme samo redaju se njegovi novi projekti i pristižu vijesti o novim uzbudljivim ulogama i novitetima.

Jedan je takav upravo i true-crime serija Under the Banner of Heaven u kojoj glumi s Daisy Edgar-Jones, mladom glumicom čije ključne uloge, vjerujemo, tek dolaze. Kupila je pažnju publike i kritike ulogom u seriji Normal People nastaloj po romanu Sally Rooney, a uskoro izlazi i film When the Crawdads Sing u kojem igra glavnu ulogu.

Under the Banner of Heaven nedavno je dobila službeni trailer i već sad nam se čini da će biti predmet brojnih medijskih natpisa i oduševljenja na društvenim mrežama. Radnja serije koja će izaći na streaming servisu Hulu bazira se na bestseller romanu Jona Kraukera. Izašao je 2003. godine, a pokušao je rasvijetliti okolnosti stvarnog ubojstva Brende Wright Lafferty i njezine kćeri koje se pretvorilo u pitanje cijele zajednice u inače mormonskom Salt Lake Cityju. Sve se razvija oko religioznog mormonskog detektiva Jeba Pyrea (Garfield) čija vjera dolazi na kušnju dok istražuje brutalno ubojstvo u Utahu. Kontroverzan slučaj polako se raspliće u širu mračnu priču o jednoj obitelji iz Utaha, a Daisy Edgar-Jones prati predanu vjernicu koja postaje jednom od žrtava.

Razlog više za cijelu prašinu koju serija već sad diže je činjenica da je potpisuje Dustin Lance Black, dobitnik Oscara za proslavljeni film Milk, a jedan je od izvršnih producenata i Jason Bateman (Ozark). Sedam epizoda limitirane serije izlaze već 28. travnja!

Foto: FX / Hulu, IMDb

Učitati još
Zatvori