Journal Man: Nakon ‘Grebena spašenih’, Andrew Garfield briljira u novom filmu

Journal Man: Nakon ‘Grebena spašenih’, Andrew Garfield briljira u novom filmu

Andrew Garfield tijekom godina se istaknuo kao jedan od najzanimljivijih filmskih glumaca. Uz dvije nominacije za Zlatni globus, tri nominacije za BAFTA-u i kao kulminaciju – nominaciju za Oscara, glumac se od 2004. godine kad se počeo baviti glumom profilirao kao ključno ime hollywodske generacije glumaca koju krase neka zaista uspješna imena poput Adama Drivera, Henryja Cavilla, Riza Ahmeda i Chrisa Hemswortha. Svjetski se proslavio ulogom u filmu Davida Finchera The Social Network, zatim u filmu Never Let Me Go i ulogom Spider-Mana 2012. godine. Međutim, kad bismo morali izdvojiti film koji mu je definirao karijeru, to bi zasigurno bio film Mela Gibsona Hacksaw Ridge odnosno Greben spašenih za koji je Garfield dobio nominaciju za SAG Award, nominaciju za Oscara te nominacije za Zlatni globus i BAFTA-u.

Neko se vrijeme nakon te filmske uspješnice nije pojavljivao na velikom platnu ili malim ekranima da bi ove godine briljirao u dva filma – u filmu The Eyes of Tammy Faye u kojem glavnu rolu igra Jessica Chastain i u najnovijem filmu tick, tick…BOOM! zbog kojeg su se medijski kritičari raspisali po njemu!

Tick, Tick…Boom!

Lin-Manuel Miranda, zvijezda Broadwayja i autor hvaljenog filma In the Heights o kojem smo vam pisali ljetos, režirao je najnoviji film tick, tick…BOOM! s kojim se Andrew Garfield vratio u velikom stilu. Film zasad broji pohvale kritičara koji većinom oduševljeno komentiraju dirljiv izvedbu glavnog glumca i glazbu koja je također u glavnoj ulozi. Snimljen po originalnom mjuziklu Jonathana Larsona, film je inspiriran biografskim elementima iz života samog skladatelja. Prati život nadahnutog kompozitora, mladu kazališnu nadu Jona koji živi u New Yorku devedesetih godina i teško spaja kraj s krajem. Kako se približava njegov 30. rođendan, Larson se bori s brojnim životnim dilemama, a najteža je ona hoće li pratiti karijeru u mjuziklima i pisati svoje umjetničko djelo ili će prihvatiti dobro plaćeni posao i financijsku sigurnost, a paralelno balansira ljubavni život i prijateljstva.

Nesigurnost života koji je odabrao kao umjetnik značajno utječe na njega, dok paralelno njegovi prijatelji u drugim zanimanjima prikupljaju bogatstvo, a sve to dok piše svoje mjuzikle te u pauzi između konobarenja i sanjarenja radi i na svom mjuziklu Rent koji će godinama kasnije, kad Larson tragično izgubi život – postati remek djelo Broadwaya zbog kojeg će posthumno osvojiti Pulitzera i Tonyja.

Mjuzikl, očekivano, ima brojne glazbene točke u kojima nastupaju glavni likovi, a Andrew Garfield izveo ih je nekoliko i – da, glumac ih sam izvodi. Njegova dirljiva izvedba Jonathana Larsona zasigurno će vas iznova podsjetiti zašto je jedna od omiljenih glumaca današnjice koji se vratio na ekrane, kako se kaže, with a bang!

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori