U kina stiže domaći božićni film ‘Kapa’ koji će oduševiti i velike i malene
U kina stiže domaći božićni film ‘Kapa’ koji će oduševiti i velike i malene

U kina stiže domaći božićni film ‘Kapa’ koji će oduševiti i velike i malene

U četvrtak, 10. studenog  u u distribuciji Duplicata u kina stiže božićni igrani film za djecu Kapa. Riječ je o božićnoj filmskoj priči  o prijateljstvu i dobroti koju je režirao Slobodan Maksimović, a u glumačkoj ekipi istaknutu ulogu odigrao je Frano Mašković. Kapa je već osvojila vrijedna međunarodna priznanja: kao najbolji film Dječjeg programa Sarajevo Film Festivala 2022, te Nagradu publike Kinokino film festivala u Zagrebu 2022.

Snimljen je u koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Luxembourga i Slovačke. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a sufinanciran je, između ostaloga, sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra te Hrvatske radiotelevizije.

 

Riječ je o božićnom filmu za djecu koji prati priču devetogodišnjeg dječaka Erika koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sedmogodišnje djevojčice Lucije koja dolazi iz dobrostojeće obitelji. Budući je Božić, oboje se djece nadaju da će im se ostvariti najskrivenije želje. Erik bi Badnjak volio provesti sa svojim problematičnim roditeljima, a Lucija želi mlađu sestru i psa. Spletom okolnosti susreću se i zajedno proživljavaju pravu božićnu avanturu, koja u jednoj noći donosi ispunjenje njihovih želja, ali ne baš onako kako su očekivali.

Film je sniman u Ljubljani koja je filmu ponudila svoju prekrasnu božićnu kulisu, a ekipa je dio snimanja provela i u Zagrebu. Glavne uloge tumače mladi Gaj Črnič i Kaja Podreberšek, a pridružuju im se Ajda Smrekar, hrvatski glumac Frano Mašković, Mojca Fatur i René Štúr.  Trailer filma Kapa dolazi u nastavku:

Foto:PR

Učitati još
Zatvori