Trainwreck: Woodstock 99 novi je dokumentarac na Netflixu kojeg smo odbingeali u jednoj večeri
Trainwreck: Woodstock 99 novi je dokumentarac na Netflixu kojeg smo odbingeali u jednoj večeri

Trainwreck: Woodstock 99 novi je dokumentarac na Netflixu kojeg smo odbingeali u jednoj večeri

Netflix kada napravi dokumentarac, onda ga doista napravi kako treba. Tako im je uspjelo i s novim filmom koji dolazi u tri epizode Trainwreck: Woodstock 99. Događaji, pogađate, opisuju jedan od najvećih festivalskih fijaska u novijoj povijesti (dok još nismo znali za Fyre festival). Nešto što je trebalo biti slavlje uoči trideset godina najpopularnijeg festivala na svijetu Woodstocka pretvorilo se u noćnu moru. Dokumentarac brutalno realno prikazuje pozadinu ovih događaja i ostavlja neizbrisiv trag i utisak na nas, kao i vjerujemo, većinu gledatelja. Ljudska glupost, pohlepa, a na kraju i surova realnost krivih ideala, savršeno su bez prevelike režije okosnice ovog propalog događanja.

Zastrašujuća istina

Brutalan i često zastrašujući za gledanje, Trainwreck je definitivno uspio u podizanju napetosti i stvaranju osjećaja straha i nadolazeće katastrofe. Svaka epizoda prati jedan dan festivala, od optimističnog početka u petak do apokaliptičnih scena u ranim jutarnjim satima ponedjeljka, koristeći sat koji otkucava za odbrojavanje do svake nove katastrofe. Njegovi organizatori od početka slobodno priznaju da im je namjera bila zaraditi što više novca.

Festival koji je promašio poantu

Godine 1994. došlo je do ponovnog oživljavanja Woodstocka, ali su ograde probijene, ljudi su ulazili besplatno i festival nije donio profit. Tada je odlučeno da će pokušati ponovo i novi festival organiziran je 1999. skupljen. Velika neprobojna ograda bila je podignuta oko osamljene zračne baze, mnogi ključni infrastrukturni čimbenici jeftino su prepušteni vanjskim tvrtkama, a neovisnim prodavačima hrane i pića bilo je dopušteno naplaćivati ​​koliko god žele. To je dovelo do smeća, previsokih cijena vode i hrane, a temperature su bile ekstremno visoke s minimalno hlada. 250 tisuća posjetitelja to je dovelo do ruba. Sve je eskaliralo u brutalnim neredima, nasilju i uništavanju, a poruka koju nosi ovaj festival, tako je potpuno promašena. Film možete pogledati na Netflixu.

Foto: Netflix, Screenshot

Učitati još
Zatvori