Poznati su svi Tragovi: Saznali smo ovogodišnjeg hrvatskog kandidata za Oscara
Poznati su svi Tragovi: Saznali smo ovogodišnjeg hrvatskog kandidata za Oscara

Poznati su svi Tragovi: Saznali smo
ovogodišnjeg hrvatskog kandidata za Oscara

U konkurenciji od samo četiri filmova, Hrvatsko društvo filmskih djelatnika (HDFD) odabralo je film Tragovi za hrvatskog kandidata za 96. nagradu Oscar, koju dodjeljuje Američka akademija filmske umjetnosti i znanosti u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.

Režiju potpisuje Dubravka Turić, a film Tragovi ujedno je i njezin prvi dugometražni naslov, nastao nakon tri uspješna kratkometražna filma. Radnja filma prati znanstvenicu Anu koja se suočava s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti.

Uz Mariju Škaričić u glavnoj ulozi, u filmu se pojavljuju Nikša Butijer, Mate Bulin, Lana Barić i Tvrtko Jurić. Osim režije, Dubravka Turić, potpisuje i scenarij te montažu filma.

U konkurenciji za hrvatskog kandidata za Oscara bili su i prvi hrvatski 3D animirani film Cvrčak i mravica, drama Garbura i humorna drama Pelikan, čija je premijera zakazana za nedjelju, 10. rujna na otvorenoj pozornici Ljetnog kina Tuškanac.

Krajem prosinca svjetska će javnost doznati  filmovi ušli na užu listu za prestižnu nagradu Oscar, dok će službene nominacije biti objavljene u siječnju naredne godine. Najavni video hrvatskog kandidata, filma Tragovi, čeka vas u nastavku:

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori