Dok čekate godišnji bingeajte ove retro serije koje će vas lansirati na more

Dok čekate godišnji bingeajte ove retro
serije koje će vas lansirati na more

Morski povjetarac, odbojka na pijesku, zrikavci u borovoj šumi i okus hladnog sladoleda sve su to asocijacije kojima prizivamo ljeto u svaki kutak naše svakodnevice. Dok smo na godišnjem odmoru trebali bismo razmišljati samo o tome koju ćemo knjigu danas pročitati, što fino pojesti i kako se dobro odmoriti. Dok čekamo godišnji ne možemo si priuštiti taj potpuni luksuz opuštanja, ali možemo se pokušati lansirati na neka toplija, morskija i opuštenija mjesta. Najlakše se prebaciti u taj film gledajući omiljenu seriju. Okupili smo pet serija koje nas podsjećaju na more i uz koje ćete isti tren odlutati negdje daleko. Summer mode is on.

Falcon Beach

Dramatičnost, sukobi, ljubavni jadi i suočavanje sa životom nakon završetka srednje škole – sve to muči protagoniste ove kanadske serije. Ne može se pohvaliti nekom vrhunskom radnjom, ali predivnim morskim kadrovima vraća nostalgiju za djetinjstvom i lansira nas ravno na pješčanu plažu.

The O.C

Ovu seriju obožavali su milijuni tinejdžera diljem svijeta. Toliko intrige i ljubavnih zavrzlama, uz mnoštvo tada mladih perspektivnih glumaca smješteno je u predivni kalifornijski pejzaž. Prateći život u bogataškom Orange Countyju u Kaliforniji gledali smo kako se snalaze posvojeni i problematični Ryan koji se zaljubljuje u Marissu Cooper, djevojku iz susjedstva, njegov odnos s polubratom Sethom i prijateljstvo sa Summer. Tinejdžerske zvijezde jako su brzo postali Mischa Barton, Rachel Bilson i Adam Brody iako nakon toga nisu ostvarili neke upečatljive uloge.

Beverly Hills

Tinejdžerska serija u svojim je počecima pratila brata i sestru, Brandona i Brendu Walsh, u njihovom novom životu u elitnoj četvrti Beverly Hills i novoj srednjoj školi s mnogobrojnom grupom prijatelja. Iznimno popularna i uspješna serija kreatora Darrena Starra i producenta Aarona Spellinga među prvima je u ovolikoj mjeri mnoge tinejdžere (a i one starije) prikovala za male ekrane.

Baywatch

Možda najlegendarnija serija čija je radnja smještena na predivnim urbanim plažama Kalifornije. Predivne spasiteljice i spasitelji osim što se svakodnevno bave čuvanjem ljudskih života, ali i slaganjem svojih redovito se hvataju u koštac i s teškim zločinima koje rješavaju bez mnogo muke. Ako vam fali ljetni vibe, već ćete na prve taktove uvodne špice poželjeti izvaditi kupaći kostim.

Miami Vice

Nagrađivana Zlatnim globusima i Emmyjima, serija Poroci Miamija donosila je nove trendove. Zbog nje su muškarci počeli nositi mokasinke na bosu nogu, sakoe pastelnih boja i neobične modne dodatke… No osim izuzetnog modnog, serija ima i poseban glazbeni značaj, među prvima je imala stereo zvuk, producenti nisu štedjeli pa su epizode tako postale male slušaonice tadašnjih pop i rock izvođača, od kojih su najizvođeniji bili Phil Collins, Depeche Mode, U2, Tina Turner i ZZ Top…

Učitati još
Zatvori