Top 10 filmova koje ste (možda) propustili u 2017.

Top 10 filmova koje ste (možda)
propustili u 2017.

A Ghost Story

A Ghost Story

Zadnje dvije godine gledali smo stvarno odlične filmove i serije, no postoje i oni koji svojom kvalitetom i sadržajem također pariraju nagrađivanim filmovima koji su zaposjeli kina, no koje smo iz bilo kojeg razloga previdjeli… Pogreška se može početi ispravljati s ovih (prvih) deset filmova na današnjem popisu…

A Ghost Story

Rooney Mara i Casey Affleck glavni su glumci u ovoj fantastičnoj romantičnoj drami. Priča donosi istraživanje ljubavi i gubitka nedavno preminulog duha koji se vraća među žive ne bi li popravio odnos sa svojom suprugom.

A Ghost Story

A Ghost Story

A Ghost Story

A Ghost Story

Thelma

Fantasy drama Thelma donosi priču o zbunjenoj religioznoj djevojci koja suspreže svoje osjećaje prema prijateljici, a koja je zaljubljena u nju. To uzrokuje njezine potisnute psihokinetičke moći da isplivaju na površinu i uzrokuju veliku pomutnju u daljnjem slijedu događaja…

Režiju potpisuje Joachim Trier, mladi režiser koji dolazi iz filmaške, kreativne Trier obitelji. Jedan od rođaka mu je i slavni Lars von Trier.

Thelma

Thelma

Thelma

Thelma

Song to Song

Ryana Goslinga, Michaela Fassbendera, Natalie Portman i Rooney Maru gledat ćete zajedno u filmu Terrencea Malicka ‘Song to Song’. Radi se o dvostrukom ljubavnom trokutu, opsesiji i izdaji na glazbenoj sceni u Austinu, Texasu. Film donosi u jednakoj mjeri dramu, romansu i glazbu tako da će svi ljubitelji ovih različitih žanrova doći na svoje.

Ryan Gosling glumi glazbenika u usponu, dok je Fassbender u ulozi glazbenog mogula, a putevi im se isprepliću kroz rock&roll način života.

song-to-song-4005x2665-ryan-gosling-michael-fassbender-rooney-mara-12936

Loveless

Boris i Ženja prolaze kroz razvod. Neprestano se svađaju, pokušavaju prodati stan u kojem žive, te se već pripremaju za svoje nove živote. Boris je u vezi s mlađom djevojkom koja je trudna, dok je Ženja u vezi s bogatim ljubavnikom koji se želi oženiti. Čini se da nitko od njih nije zainteresiran za 12-godišnjeg sina Aljošu. Sve dok on ne nestane…

Loveless

Loveless

Loveless

Loveless

Loveless

Loveless

In the Fade (Aus dem Nichts), Iz ništavila

Novi film uglednog redatelja Fatiha Akina pobjednik je Vukovar Film Festivala, osvajač nagrade za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu, njemački kandidat za prestižnu nagradu Oscar, a zaradio je i nominaciju za najbolji strani film za nagradu Zlatni globus. Diane Kruger ostvarila je jednu od najboljih uloga svoje karijere glumeći Katju Sekerci.

Katjin se život iznenada raspada kada njezin suprug Nuri i sin Rocco izgube živote u bombaškom napadu. Njezini prijatelji i obitelj pokušavaju joj pomoći, a Katja uspijeva organizirati pogreb. Međutim, potraga za zločincima i razlozi koji stoje iza bezosjećajnog ubojstva kompliciraju Katjino bolno žalovanje, te otvaraju rane i dvojbe. Odvjetnik Danilo, Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na suđenju dvojici osumnjičenika, mladom paru koji pripada neonacističkoj scene. Sudski proces gurnuti će Katju do ruba, ali za nju nema alternative jer ona traži pravdu.

Aus dem Nichts

Aus dem Nichts

Aus dem Nichts

Aus dem Nichts

Aus dem Nichts

Aus dem Nichts

Stronger

Dirljiva priča temeljena na knjizi Stronger autora Jeffa Baumana, žrtve bombaškog napada za vrijeme Bostonskog maratona 2013. godine. Jake Gyllenhaal glumi preživjelog Jeffa Baumana, koji je u eksploziji izgubio obje noge, ali ne i volju za životom.

Bauman se probudio 16. travnja 2013. godine bez nogu. Samo trideset sati prije, bio je okružen masom ljudi na cilju Bostonskog maratona. Prva bomba mu je otišla pod noge dok je čekao da njegova djevojka utrči u cilj. Kada se probudio nekoliko sati nakon operacije, nije mogao pričati, već je na papir napisao: Vidio sam ga. Gledao je u mene. Dok se u isto vrijeme morao prilagoditi novom životu bez nogu, Jeff je pomagao policiji da uhvate krivca. Sa svojom partnericom Erin Hurley, koja je trčala taj maraton, odlučan je pomoći policiji da otkriju tko je odgovoran za napad.

Stronger

Stronger

Stronger

Stronger

LL_02433 (l-r) Channing Tatum stars as Jimmy Logan, Riley Keough as Mellie Logan and Adam Driver as Clyde Logan in Steven Soderbergh's LOGAN LUCKY, a Fingerprint Releasing and Bleecker Street release. Credit: Michael Tacket / Fingerprint Releasing | Bleecker Street

Logan Lucky

U filmu kultnog režisera gledat ćete platinasto plavog Daniela Craiga, Channing Tatuma i jednorukog Adama Drivera u bizarnom novom svijetu Logana Luckyja, svijetu Nascar utrka. Film donosi radnju oko dvojice braće (Tatum i Driver) koji pokušavaju na brzinu zaraditi mnogo novca, nakon što jedan od njih ostane bez posla. Odluče ukrasti novac najveće utrke godine – Coca – Cola 600. Pomoći će im Daniel Craig, no uz njega dolazi još cijela plejada likova koje glume Seth MacFarlane, Riley Keough, Sebastian Stan, Katherine Waterson i Hillary Swank. Film je nedavno igrao u kinima i pobrao odlične kritike.

adam driver cover

The Bad Batch

Glavne uloge u filmu imaju Suki Waterhouse i Jason Momoa. Radi se o horor romansi koja prati romantičnu priču smještenu u kanibalističkoj distopijskoj budućnosti. U pustopoljini u Texasu mišićavi kanibal prekrši najvažnije pravilo – ne igraj se sa svojim plijenom. U filmu se pojavljuju još i Keanu Reeves i Jim Carrey. 

The Bad Batch

The Bad Batch

The Bad Batch

The Bad Batch

MV5BMjAzODExNDY1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTgwMzM5MDI@._V1_SX1777_CR0,0,1777,737_AL_

King Arthur: Legend of the Sword

Novi film Guya Ritchieja donosi jednu od najpoznatijih, no i najintrigantnijih priča engleske povijesti – onu o kralju Arthuru. U epskom filmu ‘King Arthur: Legend Of The Sword’  gledat ćete Charlieja Hunnama kao kralja Arthura, Judea Lawa kao Vortigerna i Djimon Hounsou kao Sir Bedivere. U filmu se pojavljuju još i Àstrid Bergès-Frisbey, Aidan Gillen, Eric Bana te Mikael Persbrandt, a kratko iznenađenje je i David Beckham kao gunđavi vitez grotesknog izgleda.

MV5BZDg5NTFjMTMtNTFmYS00ZGY2LTk0YWMtNjNmMjUxMWU3NjE4XkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_

MV5BMTA3MDQzOTc5ODNeQTJeQWpwZ15BbWU4MDg2MDMzOTAy._V1_SX1777_CR0,0,1777,988_AL_

Free Fire

Free Fire je akcijska kriminalistička komedija s radnjom smještenom u 1978. godinu, u Boston. Film počinje tako da se dvije bande nalaze u napuštenom skladištu radi presuđujućeg obračuna. Okršaj postaje borba za opstanak i preživljavanje.

U filmu glumi Brie Larson, Michael Smiley, Cillian Murphy i Armie Hammer, kojeg upravo gledamo u odličnom filmu Call Me by Your Name.

Učitati još
Zatvori