Vrijeme je za filmski maraton s Tomom Hardyjem

Vrijeme je za filmski maraton
s Tomom Hardyjem

Zadnji film neodoljivog glumca Toma Hardyja, Capone, predstavio ga je u malo drugačijem svijetlu nego što smo navikli. To nas je potaknulo da izdvojimo neke od njegovih najboljih uloga. Složili smo popis nama najdražih filmova za Tom Hardy maraton.

Tom Hardy filmski maraton počinjemo s Rocknrollom (2008.)

Film Guya Ritchiea u kojem Tom glumi Handsome Boba. Handsome je apsolutno ali i karizmatičan, pomalo zločest i emotivan. Ovaj film podjednako vole i žene i muškarci.

Marie Antoinette (2006)

Uloga Raumonta u filmu Sofie Copole jedna je od njegovih prvih proboja na male ekrane. Ovaj kazališni glumac sitnom ulogom zagolicao je maštu žena ali i ozbiljnih redatelja.

Capone (2020)

Neobična ali zanimljiva uloga u kojoj Hardy glumi već ostarjelog, dementnog i od sifilisa bolesnog Ala Caponea. Jako dobra uloga koja Toma odmiče od prijašnjih seksi uloga.

Bronson (2008)

Film o najpoznatijem zatvoreniku u povijesti britanskih zatvora Charlesu Bronsonu, bio je poprilično kontroverzan kad je izašao jer su mnogi smatrali da nasilje prikazuje na pomalo pozitivan način. Tom Hardy iznjeo je ovu ulogu tako da je sve oborio s nogu a po nama, nepravedno ga je zaobišla nominacija za Oskara.

Inception (2010)

Uz Leonarda Di Capria, Tom Hardy ovom je filmu dao definitivno posebnu vrijednost. Christopher Nolan napravio je interesantan film, ali jedan je od onih nakon kojih je izgorio internet s pitanjem: Što se zapravo dogodilo na kraju? Sam redatelj je u nekoliko navrata govorio da to uopće zapravo i nije bitno. Mi se i nakon svakog ponovnog gledanja, pitamo isto.

The Dark Knight Rises (2012)

Nolan radi Batmana, Tom Hardy je Bane. Uloga kojom je još jednom potvrdio da zaslužuje mjesto na samom vrhu branše. Što izvedbom što stopostotnim trudom

The Revenant (2015)

Tom Hardy ponovo u akciji s Leonardom Di Capriom. Uzbudljivo filmsko djelo za kojeg je Leo napokon dobio zasluženog Oskara, a Tom Hardy glumi okrutnog Johna Fitzgeralda.

Mad Max: Fury Road (2015)

Tom Hardy je zamijenio Mela Gibsona. Postapokalipsa, pustinja, redatelj i dalje George Miller. Volimo ovaj akcijski film.

Locke (2013)

Locke je britansko-američki igrani film snimljen 2013. godine u režiji Stevena Knighta. Tom Hardy, građevinski je radnik iz Birminghama koji je doznao da će žena s kojom je imao vezu za jednu noć u Londonu dva mjeseca prerano roditi njegovo dijete. Radnja prikazuje kako se dva sata vozi automobilom istovremeno pokušavajući pomiriti svoje profesionalne i porodične obaveze sa svojim sinom. Film se u potpunosti dešava u protagonistovom automobilu, te nema nijednog drugog lika osim glasova s mobitela, a radnja se odvija u stvarnom vremenu. Ovo je naš top Hardy film.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori