Točno u podne sudjelujte na filmskom kvizu i osvojite super nagrade

Točno u podne sudjelujte na filmskom
kvizu i osvojite super nagrade

deskmedia_kviz_naslovna

Desk Kreativne Europe – Ured MEDIA Hrvatske ponosno najavljuje da su od 2014. do 2020. putem Potprograma MEDIA i pilot-projekta Europske komisije hrvatski korisnici osigurali ukupan iznos od 6.563.446 eura. Kako bi dodatno osnažili hrvatske uspješne rezultate, DKE – Ured MEDIA Hrvatske osmislio je filmski kviz koji će se održavati na Facebook stranici Ureda, svakoga dana do 12. ožujka, a prvi počinje već danas u 12 sati.

Potpore za razvoj hrvatskoga filma

Potprogram MEDIA pruža potporu putem 14 poziva za podnošenje projektnih prijedloga, a hrvatski su prijavitelji u završnoj rekordnoj godini Potprograma bili uspješni u čak 11 kategorija. Neki od projekata koji su potpomognuti djelovanjem programa MEDIA su:

  • Animafest Zagreb – festival
  • Trip the Ark Fantastic – video igra
  • ZagrebDox Pro – program usavršavanja
  • Zvizdan – film
  • Područje bez signala – tv serija
09-zvizdan-trava
Zvizdan

Kada govorimo o pozivima koji se odnose na promidžbu i distribuciju europskog filma, važno je istaknuti da je čak 14 hrvatskih kina osiguralo potporu putem jedinstvene mreže kina Europa Cinemas, ukupno je devet hrvatskih distributera osiguralo potporu za distribuciju europskog filma, dok je pet hrvatskih filmskih festivala 2015. godine uspjelo prema osiguranim sredstvima pozicionirati Hrvatsku na visoko treće mjesto u odnosu na 39 zemalja članica Potprograma MEDIA, a dva hrvatska filmska festivala 2020. godine sudjeluju putem poziva za mreže festivala. Također, tu je i jedini hrvatski program stručnog usavršavanja (ZagrebDox Pro) koji kontinuirano dobiva sredstva Potprograma MEDIA još od 2012. godine.

Martina-Petrović
Martina Petrović: voditeljica Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA Hrvatske

Okušajte se u kvizu

Kako bi dodatno osnažili hrvatske uspješne rezultate, DKE – Ured MEDIA Hrvatske osmislio je filmski kviz koji će se održavati na službenoj stranici Ureda, svakog dana s početkom u 12 sati, i to od 1. do 12. ožujka. Također, za sudionike kviza pripremili su dnevne i tjedne filmske nagrade, a sve će kulminirati 17. ožujka događanjem uživo i objavom glavne nagrade koja podrazumijeva pokrivanje smještaja dva noćenja za dvije osobe uoči otvaranja ovogodišnjeg izdanja Festivala mediteranskog filma Split.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori