Trailer za drugi dio serije ‘Tiger King’ donosi novu dozu nadrealnog ludila

Trailer za drugi dio serije ‘Tiger King’ donosi novu dozu nadrealnog ludila

Najpopularnije-serije-2020.-godine-Tiger-King

Prvi lockdown koji nam je iznenadno zaustavio proljeće 2020. godine pamtimo po mnogočemu – osim po strahu i neizvjesnosti, tu su i one male svakodnevne stvari koje su nam obilježile taj period, poput opsesije banana breadom ili Dalgona kavom i, složit će se mnogi, serijom Tiger King. Surealna i bizarna priča o ljudima koji se bave držanjem divljih životinja na svojim posjedima potpuno je zavladala TV odnosno streaming publikom, a Joe Exotic postao je protagonist brojnih medijskih natpisa, komentara na društvenim mrežama i memeova.

Prisjetimo se, sedam epizoda po četrdeset i pet minuta donose nam uvid u svijet vlasnika velikih, divljih mačaka. I to rivala gdje je jedna strana optužena da je sa suparnikovim pokojnim suprugom nahranila tigrove (ne postoje dokazi za tako nešto, iako su djeca pokojnika istupila s izjavama u javnosti) te harem s guruom unutar parka egzotičnih životinja. Fokus serije je na Joeu Maldonado-Passageu, profesionalno znanom kao Joe Exotic. On je vlasnik privatnog zoološkog vrta u Wynnewoodu, Oklahomi. Njegov park je dom tigrovima, lavovima, medvjedima i aligatorima. Joe je ekscentrik, specifične vanjštine – izbijeljena fudbalerka, pirsinzi te sklonost životinjskim uzorcima, dok mu je filozofska suprotnost Carole Baskin, vlasnica Big Cat Rescue u Tampi, Floridi.

Sad, gotovo godinu i pol dana nakon prvog lockdowna, stigao je trailer za nastavak priče o Tiger Kingu koji se pretvorio u nesvakidašnji true crime dokumentarac.

Nova sezona odnosno nastavak priče stiže na Netflix 17. studenog i nastavlja tamo gdje je završila prva. Joe Exotic služi zatvorsku kaznu od 22 godine zbog višestrukog kršenja zakona o zaštiti divljih životinja i planiranja ubojstva, a njegova najveća neprijateljica, Carole Baskin, pokušava preuzeti zloglasni zoološki. Serija zadire dublje u toksične odnose glavnih lica ove zajednice – Jeffa Lowea, Tima Starka, Allena Glovera, Jamesa Garretsona, i pokušava otkriti urote, moguća planirana ubojstva i još Tiger King ludila. U traileru s ključne osobe iz prve sezone osvrću na sve što se dogodilo u njihovim životima od premijere, a donose nova jeziva priznanja o međusobnim urotama.

Druga sezona sadrži pet epizoda, a hoće li izazvati jednako kontroverzni odjek kao i prva ili je u pitanju priča koja je morala završiti gdje je stala, vidjet ćemo uskoro.

Foto: IMDb, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori