Netflixov novi film s Leighton Meester odvija se u Splitu, a u njemu glume i domaći glumci

Netflixov novi film s Leighton Meester odvija se u Splitu, a u njemu glume i domaći glumci

Prije nekoliko je dana Netflix otkrio svoj presjek filmova za 2022. godinu među kojima su se našli brojni uzbudljivi naslovi. U narednim mjesecima na stream platformu stižu Enola Holmes 2, Blonde, Knives Out, a među njima se našao i film The Weekend Away koji u glavnoj ulozi donosi upravo Leighton Meester, glumicu koju smo obožavali gledati u jednoj od najpopularnijih teen serija 2000-ih godina – Gossip Girl.

No, razlog više zašto mu se veselimo i iščekujemo premijeru je upravo činjenica da snimao na ulicama Splita, točnije cijela je radnja i smještena u Hrvatsku.

The Weekend Away – Netflixov hit snimljen u Hrvatskoj

Psihološki triler zapravo je adaptacija hit romana autorice Sarah Alderson. Iako je u knjizi radnja smještena u Portugal, u filmskoj inačici za Netflix sve se odvija na našim prostorima. Osim što se film snimao u Hrvatskoj, u njemu glume i renomirani domaći glumci Iva Mihalić (koju odnedavno gledamo u predstavi Genijalna prijateljica u zagrebačkom HNK-u) i Amar Bukvić.

Radnja se vrti oko Beth (Meester) i Kate (Christina Wolfe), dvije prijateljice koje odluče provesti nezaboravni vikend u Hrvatskoj. Žive sasvim različitu svakodnevicu – Beth je majka male bebe koja isprva nije ni oduševljena idejom putovanja, ali otkačena Kate lako ju nagovara, nostalgična za provodima koje su imale u mladosti. Večer koja će sve promijeniti započinje večerom u restoranom, a zatim tulumarenjem u prepunom klubu u kojem se Beth ne osjeća ugodno. Sve što znamo nakon toga je da je Kate mrtva, a Beth se budi bez ikakvih sjećanja na prethodnu večer. Ubrzo kontaktira policiju, ali stvari se okreću protiv nje jer je upravo ona prvi sumnjivac za ubojstvo prijateljice. Ne može se vratiti u SAD i kreće u misiju otkrivanja tko je zaista iza ubojstva.

Film se snimao u Splitu ovog ljeta, ekipa je viđena u Lovretskoj i Tončićevoj ulici te splitskoj Zenti pa nas tako očekuju scene s brojnim kulisama jedne od naših najpopularnijih turističkih destinacija. The Weekend Away stiže 3. ožujka, a jedva čekamo vidjeti kako će se akcijske scene smjestiti u Split.

Foto: Ivan Šardi/Netflix

Učitati još
Zatvori