Sin holivudskog snagatora oduševio ulogom u hit true-crime seriji

Sin holivudskog snagatora oduševio
ulogom u hit true-crime seriji

Jedna od najvećih uspješnica HBO-a ove godine svakako je miniserija The Staircase. Priča prati stvarne događaje koji su se odvijali prije 20-ak godina u Americi. Tada je spisatelj Michael Peterson optužen za ubojstvo svoje žene koja je pronađena mrtva u obiteljskoj kući. Potom je uslijedila pravna bitka koja je trajala punih 16 godina, a serija prati upravo to razdoblje. Inače, već je snimljen dokumentarni film koji prati ovu priču, koji je bio veliki hit. Seriju The Staircase možete gledati na HBO Max-u.

Sjajna glumačka postava

Osim što će vas serija na prvo gledanje uvući u ovu napetu priču, tu su i nagrađivani glumci koji su odradili zaista sjajan posao. U glavnim ulogama su Colin Firth i Toni Collette. Jedan glumac također je privukao pozornost gledatelja, a riječ je o Patricku Schwarzeneggeru, sinu poznatog holivudskog snagatora, Arnolda Schwarzeneggera. Iako iza sebe ima bogato glumačko iskustvo koje je krenulo još 2006. godine, uglavnom je bila riječ o tinejdžerskim serijama i filmovima. Upravo serija The Staircase pokazala je kako na njega možemo računati i kada su u pitanju punokrvne dramske uloge.

U seriji The Staircase Patrick glumi Todda Peterson, sina optuženog Michaela. Kako je rekao, serija ga je privukla na prvu, budući da je veliki fan dokumentarnog filma.

Dokumentarac sam gledao s cijelom obitelji baš u vrijeme kada je krenula pandemija. Postali smo opsjednuti pričom, a kada sam dobio e-mail s pozivom na audiciju za novu ekranizaciju, bio sam I više nego uzbuđen. Pogotovo kada sam saznao kako su ostali glumci uključeni u stvaranje ove priče neki od najboljih danas.

Autentičan prikaz međuljudskih odnosa

Kada je upitan o svom liku, Toddu, kaže da ga je teško okarakterizirati, budući da se radnja serija odvija tijekom duljeg vremenskog razdoblja, a samim time se i likovi mijenjaju u novonastalim situacijama.

Moj lik zapravo priču započinje kao omiljeno dijete, onaj kojeg svi vole, ali i koji je uvijek na Michaelovoj strani. Budući da događaji koji uslijede itekako utječu na međuljudske odnose i sama razmišljanja pojedinih likova, Todd se sa svime teško nosi. Tada upadne u svijet ovisnosti te pokušava započeti novi život. Međutim, nikako ne može pobjeći od onoga što se dogodilo.

Iako su glavni glumci itekako hvaljeni zbog svojih izvedbi, Patrick naglašava kako redatelj nije htio da slijepo kopiraju ljude koje glume. Takva je situacija bila i s Toddom, u čiji je lik ipak unio ponešto svoje.

Nije bila stvar u tome da imitiram svaki Toddov pokret. Ovdje nije bila riječ o dokumentarnom filmu, stoga sam imao slobodu unijeti nešto svoje u lik, onako kako sam mislio da bi bilo najbolje. Zapravo smo svi zajedno pokušavali oživjeti neke stvari koje nisu bile prikazane u dokumentarcu, kao dinamiku između članova obitelji, a tu smo itekako i trebali tu slobodu izražavanja.

Suradnja za pamćenje

Patrick priznaje i da mu je biio izazov raditi s Colinom Firthom, glumcem okrunjenim brojnim priznanjima, koji iza sebe ima zavidnu karijeru.

Izazovi te zapravo tjeraju da budeš bolji. Bio sam jako nervozan kad sam saznao da ću raditi s Colinom, međutim, jednom kad smo krenuli sa snimanjem, svi su strahovi nestali. Prvenstveno zato što je Colin odlična osoba od koje sam imao priliku mnogo toga naučiti. Uz sjajnu postavu, tu su i scene koje je ponekad bilo dosta teško snimiti, međutim ekipa na setu je učinila zaista sve kako bismo se pokazali u najboljem izdanju, a tada je i strah nestao.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori