The Queen’s Gambit uskoro dobiva drugu sezonu? Donosimo detalje
The Queen’s Gambit uskoro dobiva drugu sezonu? Donosimo detalje

The Queen’s Gambit uskoro dobiva
drugu sezonu? Donosimo detalje

Proteklih tjedana na društvenim se mrežama pojavila informacija kako će uskoro biti prikazana druga sezona omiljene serije The Queen’s Gambit. Spomenuta informacija pojavila se na stranicama posvećenima programu koji se prikazuje na platformi Netflix, streaming servisu koji je 2020. godine izvorno predstavio seriju o talentiranoj šahistici Beth Harmon.

The Queen's Gambit

Lažna informacija

Adaptirana prema istoimenom romanu Waltera Tevisa iz 1983., limitirana serija od sedam epizoda ekspresno je stekla naklonost i publike kritike što je rezultiralo i dvjema nominacijama za Zlatni globus te osvajanjem 11 nagrada Emmy. Ovakav uspjeh iznenadio je autorove serije koji nisu očekivali kako će se prometnuti u jedan od najgledanijih Netflixovih naslova.

Ne čudi stoga što se mnogi nadaju kako će uskoro stići druga sezona, no nažalost informacija o njezinoj realizaciji pokazala se lažnom. Serija The Queen’s Gambit zamišljena je kao limitirana serija ograničenog trajanja te nije planiran njezin nastavak. 

The Queen's Gambit
The Queen's Gambit

Želja za nastavkom

U nekoliko navrata obožavatelji su pokrenuli online peticiju za realizacijom nastavka priče o životu Beth Harmon. Glavna glumica Anya Taylor-Joy i sama je u nekoliko navrata potpirila vatru kazavši kako bi se rado vratila liku koji ju je proslavio. Mala je vjerojatnost kako će do toga zaista doći (nikad ne reci nikad), no postoji šansa da ulogu reprizira na daskama koje život znače.

Naime, u pripremi je istoimeni mjuzikl koji bi trebao biti postavljen na Broadwayu. Informacije o njemu pojavile su se još 2021. godine, no njegova realizacija nije započela.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori