Nakon Zagreba, baletni spektakl The Great Gatsby dolazi i u pulsku Arenu

Nakon Zagreba, baletni spektakl The Great
Gatsby dolazi i u pulsku Arenu

Nakon prošlogodišnjeg baletnog spektakla The Great Gatsby u Areni Zagreb, na redu se našla i pulska Arena koja će 9. kolovoza biti rezervirana za prikazivanje ovog jedinstvenog projekta rađenog po knjizi F. Scotta Fitzgeralda. Jedno od najvažnijih dijela svjetske književnosti poslužilo je kao motiv za spoj suvremenog plesa, baleta i kinematografije.

Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Uzevši u obzir da je do sada surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lenny Kravitza, U2-a i Patricka Swayzea, jasno je da se radi o nečemu zaista velikom.

The Great Gatsby je baletni blockbuster

Osim Dwighta, tu je i Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marinskog kazališta u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera koji savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jaya Gatsbya te vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, koji potpisuje jedinstvenu glazbu baleta The Great Gatsby. Svojevrstan ”blockbuster”, prava je poslastica za sve ljubitelje baletne i plesne umjetnosti, ali i modernog glazbenog izričaja.

The Great Gatsby balet svoju je premijeru doživio 2014. godine i od tada je napunio dvorane svih velikih gradove Europe, a nastup o taštini i izdaji, ljubavi i ljubomori, snovima i usamljenosti, koji spaja tradicionalno i novo do sada je pogledalo preko 30.000 ljudi.

Budući da su sve europske izvedbe do sada u potpunosti rasprodane i ako je suditi prema reakcijama oduševljenja nakon prošlogodišnjeg zagrebačkog nastupa, ove će se godine ponovno tražiti ulaznica više.

Ulaznice za remek djelo trojice umjetničkih genija su u prodaji po cijenama koje će se kretati od 180 do 750 kuna. Moguće ih je nabaviti u sustavu Eventim ili u Zagrebu, u glazbenoj knjižari Rockmark od petka, 18. svibnja.

Učitati još
Zatvori