Pogledali smo: Film ‘Meni’ satiričan je triler s elementima horora
Pogledali smo: Film ‘Meni’ satiričan je triler s elementima horora

Pogledali smo: Film ‘Meni’
satiričan je triler s elementima horora

Posljednjih godina na malim i velikim ekranima imali smo priliku vidjeti niz filmova koji tematiziraju gastro scenu. Bilo da je riječ o romantičnim komedijama koje dokazuju kako “ljubav ide kroz želudac”, biografskim dramama koje svjedoče o “paklenim kuhinjama” ili putopisnim serijalima koji otkrivaju jela “za prste polizati”… dojma smo kako je teško ponuditi nešto novo kada je riječ o filmovima gastronomske tematike.

Naravno, nije nužno predstaviti nešto novo ili neočekivano da bi filmsko ostvarenje bilo proglašeno dobrim i vrijednim gledanja. Ali, ipak težimo ka tome da vidimo nešto što do sada nismo imali priliku. Spremno tvrdimo kako je film Meni upravo jedno takvo ostvarenje.

 

 

film meni

Na meniju: Satira

Odmah u startu ćemo vam otkriti kako nas je film Meni oduševio, no dio njegove magije svakako leži u tome što o njemu nismo znale ništa osim imena glavnih glumaca. A kada smo kod njih, valjda napomenuti kako glumačku ekipu predvodi sjajni Ralph Fiennes, kojeg svojim performansom u stopu prati mlada kolegica Anya Taylor-Joy. 

Izostanak očekivanja, kao i detaljne upućenosti u radnju, pridonio je ostvarivanju glavne ideje ovog filma –  serviranje jela (posluživanja sadržaja) koji će vas šokirati. U prvom redu ovaj je film sjajna satira na račun pomodnosti u sklopu restoranske industrije. Također, suptilna je to kritika lavine samoprozvanih kulinarskih znalaca i klijentele koja više mari za izgled tanjura, nego okus hrane koja je na njemu postavljena.

film meni

Triler s elementima horora

U najavi filma Meni istaknuto je kako on donosi priču mladom paru koji putuje na udaljeni otok kako bi jeo u ekskluzivnom restoranu u kojem je kuhar pripremio raskošan jelovnik, s nekoliko šokantnih iznenađenja. I to je u šuštini ono što ćemo vam otkriti o radnji filma. Dovoljno je tek naglasiti kako je zapravo riječ o uspješnom trileru s elementima horora. Kombinacija koja se rijetko viđa kada su pitanju filmovi gastro tematike.

Film trenutno igra u kinima, a ako ste ipak odlučili pregledati trailer možete to učiniti ovdje.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori