Film koji prati život Donalda Trumpa šokirao publiku u Cannesu
Film koji prati život Donalda Trumpa šokirao publiku u Cannesu

Film koji prati život Donalda Trumpa
šokirao publiku u Cannesu

Bilo je samo vrijeme kada će bivši (možda i budući?) američki predsjednik Donald Trump dobiti svoj biopic. Zato je jedan od najiščekivanijih filmova na ovogodišnjem Filmskom festivalu u CannesuThe Apprentice. Sinoć je imao svoju premijeru te šokirao publiku.

The Apprentice biografski film

The Apprentice

Biografski film prati mladog Trumpa u 70-ima i 80-ima u New Yorku te njegov uspon u svijetu nekretnina u kojem mu je pomogao zloglasni odvjetnik Roy Cohn. Trumpa glumi Sebastian Stan, Cohna Jeremy Strong, dok Trumpovu prvu suprugu Ivanku, glumi Maria Bakalova. Redateljsku palicu preuzeo je iranski redatelj Ali Abbasi koji je publici u Cannesu poslao poruku: Vrijeme je da filmovi ponovno postanu politički.

The Apprentice je nedvojbeno kontroverzan film, no kako ga je publika u Cannesu prihvatila?

The Apprentice biografski film

Osmominutni pljesak

The Apprentice je po prvim reakcijama zaista eksplozivan. Trump je prikazan kao ambiciozni biznismen koji pada pod Cohnov utjecaj. Prati ga niz optužbi za rasizam u njegovoj firmi, a prikazan je i kako siluje Ivanku. Sve u svemu, film ima dovoljno materijala da naljuti Trumpove fanove kao i samog bivšeg predsjednika. Trump je navodno već digao optužbu protiv filmaša. Film ima pregršt šokantnih scena koje su uzrokovale uzdahe u publici u Cannesu, a na kraju je dobio i osmominutni pljesak. Stan, Bakalova i Abbasi su prisustvovali premijeri, dok je Strong bio spriječen zbog predstave na Broadwayu u kojoj igra.

Osim Coppolinog Megalopolisa, nijedan film još nije izazvao ovoliko pričanja i debatiranja je li dobar ili zapravo loš. Najviše pohvala i ovacija išlo je Stanu koji se apsolutno transformirao u Trumpa. Malo je reći da jedva čekamo da film stigne u kina da i to vidimo. Najava za film još nije izašla te ne znamo kad će film točno stići u kina, ali znamo da će se dići velika prašina oko njega, pogotovo u godini kada se Trump ponovno kandidira za predsjednika.

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori