Tek je izašla, a serija The Outsider već je ušla u Top 10 najboljih TV drama ikad

Tek je izašla, a serija The Outsider već je ušla u Top 10 najboljih TV drama ikad

@TheOusiderHBO

HBO je u 2020. godinu ušao s nekoliko premijera, ali adaptacija romana Stephena Kinga već dominira. Serija The Outsider izašla je prošli vikend, mogli smo pogledati tek dvije epizode, a već je ušla na IMDb-jev popis najboljih dramskih serija ikad snimljenih.

Trenutno ima visoku ocjenu od čak 9.1, a u njoj glume obožavana imena iz svijeta glume poput Jasona Batemana, Cynthije Erivo, Julianne Nicholson i Bena Mendelsohna.

Jezivu seriju otvara pronalazak silovanog i brutalno ubijenog 11-godišnjeg dječaka. Bilo koji dostupan dokaz – od svjedoka, kamera i otisaka prstiju, upućuju na jednog jedinog čovjeka. Međutim, postoji čvrst dokaz da je on bio na potpuno drugom mjestu i moralo bi ga se prekrižiti s popisa krvavih osumnjičenika. S napretkom istrage otvara se i neočekivani twist sa supernatural elementom zbog kojeg se situacija dodatno komplicira, a naravno postaje i sve krvavija.

@theoutsiderhbo

Jason Bateman odavno se okovao epitetom jednog od omiljenih američkih glumaca i to onih koje smo mogli vidjeti u brojnim žanrovima. U seriji igra Terryja Maitlanda oko kojeg se cijela nadnaravna priča počinje graditi. Pravo je osvježenje gledati i Cynthiju Erivo, trenutno nominiranu za Oscara za ulogu u filmu Harriet. Zanimljiv je potez producenata da Erivo utjelovi ženski lik koji je originalno bijele rase u romanu.

Adaptacije književnih djela Stephena Kinga postale su gotovo trend i u posljednjih nekoliko godina bilo ih je barem pet. Iz tog razloga uvijek postoji skepsa da ekranizacija neće ispuniti očekivanja ili da će raskomadati knjigu. Međutim, reakcije publike i kritičara trenutno su dokaz da je Richard Price, poznat po radu na hitu The Wire, prikladno adaptirao scenarij. Na poziciji producenta pojavljuje se nekoliko imena, a i sam Jason Bateman radi kao producent devet epizoda serije.

Hoće li serija ostati tako visoko pozicionirana, vidjet ćemo već s novom epizodom koja stiže 19. siječnja.

Tekst: Nora Fabrio Bene

Foto: Instagram, IMDb

Učitati još
Zatvori