Uzbudljiva nova talijanska serija koju su mnogi već pogledali u dahu

Uzbudljiva nova talijanska serija koju su
mnogi već pogledali u dahu

Dramske serije u čijem su središtu upravo bračna događanja i često kompleksni odnosi unutar ove zajednice oduvijek su inspiracija iza velikih filmova (primjerice, Marriage Story), ali i popularnih uspješnih serija – prisjetimo se samo The Affair koja je publici plijenila pažnju od 2014. do 2019. godine ili recentnije serije Scenes From a Marriage. Nedavno je i na Netflix pristigla serija koja se bavi sličnim pitanjima, ali daje novi spin na svoju temu – u pitanju je talijanski novitet naziva Fedelta odnosno Devotion, A Story of Love and Desire.

Uzbudljiva talijanska serija ‘Devotion’ puna je intriga

Zaintrigirala nas je početna premisa ove serije koja je nešto drugačija od one klasične priče o nevjeri. Talijanska uspješnica u prvi plan stavlja par koji još uvijek međusobno gaji emocije, ali čak i u takav odnos pitanje nevjere i druge osobe uspijeva nametnuti kao kušnja.

Devotion je zapravo adaptacija talijanskog bestsellera romana autora Marca Missirolija, a prati vjenčani par Carla i Margharitu koji živi u Milanu. Carlo (Michele Riondino) je karizmatičan sveučilišni profesor i autor kojem pažnju polako zaplijeni jedna od studentica, mlada Sofia (Caroline Sala), spisateljica u usponu koja pohađa njegove satove kreativnog pisanja. Carlova supruga je Margharita (Lucrezia Guidone), agentica za nekretnine koja je oduvijek sanjala o drugačijoj karijeri s kojom ima divan odnos. Kako na van, ispred svog kruga prijatelja, tako i privatno.

Međutim, status quo mijenja se kad se spletom okolnosti, zapravo relativno nevine, Carlo i Sofia nađu u kupaonici fakulteta u kojoj ih ugleda druga učenica i prijavi ih dekanu. Uskoro sumnje postaju sve veće, polako i sve opravdanije, a iz jednostavne priče razvija se kompleksni prikaz ljubavnih veza u današnjem svijetu.

Talijanska serija mogla bi biti idealni binge materijal za opustiti se na kraju dana, ali i uroniti u svijet talijanske odnosno europske produkcije na Netflixu.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori