Vodimo vas na predstavu Svjetlo pada u ZKM
Vodimo vas na predstavu Svjetlo pada u ZKM

Vodimo vas na predstavu Svjetlo pada u ZKM

Ove nedjelje te 3.2. (petak) i 4.2. (subota) u 20h ne propustite pogledati u Zagrebačkom kazalištu mladih predstavu Svjetlo pada Simona Stephensa u režiji Janusza Kice. Predstava je dobila niz sjajnih kritika, a publika je njome oduševljena. 

Drama Svjetlo pada (2019.), okrutna i nježna, istodobno je i prikaz jedne disfunkcionalne obitelji rasute po sjeveru Engleske i duboka meditacija o smislu života koji najjače bljesne u blizini smrti. Radnju pokreće unutarnji dijalog sa samom sobom žene od pedesetak godina, u trenutku u kojem iznenada umire od moždanog udara, trenutku koji se potom izmiče iz vremenskog slijeda  i povezuje situacije u kojima se nalaze njezine dvije kćeri, sin i muž.  A ona im, u tom izmaknutom trenutku, može svjedočiti, pa čak i reći ono što je ostalo neizgovoreno i nezavršeno.

U predstavi glume Doris Šarić Kukuljica, Sreten Mokrović, Lucija Šerbedžija, Mia Melcher, Vedran Živolić, Ugo Korani, Adrian Pezdirc, Nataša Dangubić, Petra Svrtan i Ivan Pašalić. Simon Stephens (r. 1971.) jedan je od najplodnijih i najvažnijih suvremenih britanskih dramskih pisaca, a  njegove se drame i dramske adaptacije od kraja devedesetih izvode i u zemljama engleskog govornog područja kao i širom Europe, najviše u Njemačkoj, a on sam surađuje s brojnim značajnim europskim redateljima. Ulaznice za izvedbe predstave Svjetlo pada dostupne su na blagajni Zagrebačkog kazališta mladih u Teslinoj 7 i putem Webshopa Kazališta.

Osvojite ulaznice

Dvije ulaznice za predstavu i to izvedbu idućeg vikenda (4.2.) imamo i mi. Sve što trebate je poslati svoje podatke (ime i prezime, adresu i broj mobitela) na ifeellucky@journal.hr s predmetom maila SVJETLO PADA do ponedjeljka, 30. siječnja u podne. Dobitnika ćemo objaviti istoga dana tijekom poslijepodneva i kontaktirati ga e-mailom. Sretno! UPDATE!

Dobitnica dvije ulaznice je Iva Marciuš. Čestitao!!

Foto: Marko Ercegović

Učitati još
Zatvori