Super filmski prijedlozi za klince ovih blagdana

Super filmski prijedlozi za
klince ovih blagdana

Zagazili smo u najljepše razdoblje godine u kojem je naglasak na obiteljskim druženjima, okupljanjima i darivanju. Blagdani su posebni za svakog od nas, ali oni najmlađi doživljavaju ih na jedinstven način. Osim u poklonima, ovo je vrijeme kad mogu uživati u pažnji svakog člana obitelji pa i onih koje možda ne viđaju tako često. Iako je roditeljima i onima koji imaju mališane u krugu obitelji uvijek najveći izazov pronaći savršen poklon koji će ih oduševiti, ovih blagdana želimo staviti naglasak na iskustvo, druženje i uživanje u vremenu provedenom s klincima.

Filmovi uz koje će klinci pamtiti ovaj Božić

Pritom se uvijek možemo osloniti na filmove kao stvorene za gledanje s onim najmlađima. Već smo u prvom božićnom filmskom vodiču donijeli nekoliko preporuka za filmove koji će razveseliti cijelu obitelj, a ovog vam puta donosimo hitove u kojima će vaši klinci garantirano uživati ovih blagdana. Ono najbolje je što će se prikazivati na televiziji i to na programima FOX Movies i FOX Life pa tako ne morate promišljati i dugo birati, već jednostavno sjesti pred televizor i uživati s djecom.

Kako bi im ovi blagdani ostali u sjećanju, kreirali smo listu s nekoliko filmskih igranih i animiranih klasika s kojima ne možete pogriješiti.

Shrek

  • petak, 24.12. u 14h, FOX Movies

Danas ga znamo kao jednog od najpopularnijih likova animiranih filmova, ali kad je izašao Shrek je bio zaista revolucionaran. Glavnim su likovima glasove tada posudili Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz i John Lithgow kao jedni od svojevremeno najpopularnijih hollywoodskih glumaca. Ovaj malo drugačiji dječji film zapravo je nastao kao blaga parodija na druge animirane bajke, a sve se vrti oko Shreka, ogra čija je sasvim dobra svakodnevica odjednom narušena. Uskoro mora poći u misiju i pronaći princezu Fionu kako bi spasio svoju močvaru od pokvarenog Lorda Farquaada. Duhovit i domišljat, film je osvojio Oscara sljedeće godine i to prvog ikad dodijeljenog u kategoriji najboljeg animiranog filma! Ako još nisu, neka ovih blagdana vaši klinci uživaju u ovom filmu, favoritu mnogih. Izvrsna je vijest što se i dva nastavka prikazuju odmah 25., a zatim i 26. prosinca u 14 sati.

Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku

  • subota, 25.12. u 18h, FOX Movies

Sam u kući najveći je božićni filmski klasik svih vremena koji je oduševio i nekoliko generacija gledatelja. U ulozi Kevina McCallistera Macaulay Culkin osvojio je publiku, a produkcija je osigurala da se veselje nastavi. Tako je vrlo brzo stigao nastavak legendarne filmske priče u kojoj će klinci uživati jednako kao i odrasli. Kao i u prvom dijelu, mali Kevin nije otputovao s obitelji. No, umjesto u vlastitom domu, Božić će provesti u raskošnom hotelu u New Yorku u kojem danima uspijeva zavarati osoblje i uživati u ‘peglanju’ kartice, dostavi hrane u sobu i drugim sitnicama koje ga vesele. No, njegov se plan brzo mijenja kad shvati da su se lopovi, koje je u prošlom filmu uspio poslati iza rešetaka, vratili i ovog će puta napraviti sve da im Kevin ne pomrsi planove. Kao i prvi film, ovaj će se vašim mališanima sigurno urezati u pamćenje i još će dugo po njemu pamtiti ovaj Božić!

Vrlo zapetljana priča

  • subota, 25.12. u 12h, FOX Movies

Stigli smo i do animiranog filma uz koji ćete se i vi sami dobro nasmijati. Vrlo zapetljana priča prošle se godine našao na listama mnogih svjetski popularnih novina i magazina koji su ga svrstali među najbolje animirane naslove desetljeća. U pitanju je Disneyjeva reinterpretacija kultne priče braće Grimm o Matovilki odnosno Zlatokosi. U originalu glavnim likovima glasove daju Mandy Moore, Zachary Levi i Donna Murphy, a sve se vrti oko Zlatokose, princeze s čarobnom kosom koja je godinama zatočena u tornju. Iza leđa svoje lažne majke, spletom okolnosti, odluči poći s pljačkašem Eugeneom Fitzherbertom odnosno Flynnom Riderom. Njihova zajednička avantura ispunjena je impresivnim glazbenim izvedbama, urnebesnim zapletima i u konačnici dirljivim trenucima koji će vas gotovo oduševiti kao i klince.

Ledeno doba

  • ponedjeljak, 27.12. u 18h, FOX Movies

Smatran jednim od najboljih animiranih filmova uopće, Ledeno doba filmski je klasik. Uz hvaljenu priču, proslavio ga je i vizualni dojam koji je svojevremeno bio veliko dostignuće u filmskoj industriji. Radnja nas na samom početku vodi 20 tisuća godina u prošlost kad većina životinja koje nastanjuju zemlju bježe od novog ledenog doba. Međutim, ne i mamut Manfred koji ima upravo suprotne planove. Spletom okolnosti pridružuje mu se smotani i urnebesni ljenjivac Sid kojeg se nikako ne može riješiti. Kad jednog dana pronađu izgubljenu bebu, Manfred nije siguran što bi trebao učiniti, ali ga zato Sid uvjerava da je moraju vratiti njezinoj obitelji. U toj pustolovini pridružuje im se i sabljozubi tigar Diego za kojeg nisu sigurni da mu mogu vjerovati, ali tijekom filma ovaj neobičan trio stvara jedinstveni odnos. Iz jednog se filma razvila cijela franšiza koja je ostvarila nevjerojatne uspjehe i svrstala se među najprofitabilnije filmske franšize svih vremena. Kao što je slučaj s filmovima o Shreku, FOX Movies pripremio je nekoliko filmskih nastavaka nakon prikazivanja prvog filma. Preostali se filmovi prikazuju u 18 sati 28., 29. i 30. prosinca.

Obitelj Kremenko

  • srijeda, 29.12. u 21h, FOX Life

Popularni film iz 1994. godine u režiji Briana Levanta smješten je u Bedrock, grad iz daleke prošlosti u kojem žive obitelji Kremenko i Kamenko. Ovi likovi nastali po kultnoj crtanoj seriji pratili su generacije, a u filmskoj ekranizaciji oduševit će i svakog mališana. Sve se vrti oko Freda Kremenka (kojeg glumi John Goodman) i Barneyja Kamenka (Rick Moranis), prijatelja od malih nogu koji zajedno rade i u društvu svojih supruga Betty (Rosie O’Donnell) i Wilme (Elizabeth Perkins) provode svaki slobodan trenutak. Njihov se odnos komplicira kad Fred posudi novac svom najboljem prijatelju kako bi sa suprugom mogao posvojiti dijete. No, kad Barney, u želji da mu što prije vrati novac i oduži mu se, uspije postaviti Freda na mjesto potpredsjednika kamenoloma u kojem zajedno rade, njihovo će se prijateljstvo vrtoglavo promijeniti. Zabavan film pitke radnje intrigirat će vaše klince, a vas će zasigurno u nekoliko navrata nasmijati.

Puni blagdanski program možete pronaći na službenoj stranici!

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori