Sinoć u Kinoteci uz Mikija Manojlovića održana zagrebačka premijera filma STRIC
Sinoć u Kinoteci uz Mikija Manojlovića održana zagrebačka premijera filma STRIC

Sinoć u Kinoteci uz Mikija Manojlovića održana zagrebačka premijera filma STRIC

STRIC je sinoć službeno stigao u Zagreb – svečana premijera nagrađivanog prvijenca autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca održana je sinoć u kinu Kinoteka.

Premijeri je nazočila Obitelj iz filma – Ivana Roščić, Roko Sikavica, Kaja Šišmanović prevođeni Stričem Mikijem Manojlovićem, a film je pogledalo i niz osoba iz javnog života: Jelena Perčin, Lana Barić, Ana Begić Tahiri, Nataša Janjić Medančić, Ana Maras Harmander, Marijana Batinić, Igor Kovač, Nenad Korkut  i mnogi drugi.

Film je to začudne atmosfere u kojem Božić služi kao Stričeva  fiksacija za rekreiranje idealnog obiteljskog slavlja. Naime, Obitelj krajem 80-ih godina čeka omiljenog Strica koji za blagdane stiže iz Njemačke. Po dolasku Stric dijeli poklone i slijedi tradicionalni hrvatski božićni ručak – purica s mlincima i francuskom salatom. No obiteljsku idilu uskoro prekida zvuk pametnog telefona i postaje jasno da ništa nije kako se čini i da se za prepunom blagdanskom trpezom, osim purice, nožem može rezati i napetost. Uoči premijere ekipa iz filma navratila je do našeg ureda, a cijeli intervju s njima možete pročitati ovdje. 

 

Iščekivani božićni triler STRIC danas, 1. prosinca stiže u kina. Naslovnu ulogu tumači Miki Manojlović, a pored njega glume Ivana Roščić, Goran Bogdan, Roko Sikavica i Kaja Šišmanović.

Foto: Samir Cerić Kovačević, Eclectica

Učitati još
Zatvori