Ove streaming platforme imaju najviše božićnih filmova, evo koje gledamo
Ove streaming platforme imaju najviše božićnih filmova, evo koje gledamo

Ove streaming platforme imaju najviše
božićnih filmova, evo koje gledamo

Božić nam je sve bliže, a jedna od najdražih aktivnosti kako bi se prebacili na božićni mood je gledanje božićnih filmova. Od klasika poput Sam u kući i It’s a Wonderful Life, do modernih božićnih hitova poput Klausa. S toliko puno izbora, božićne filmove nije teško pronaći. Kako bi vam olakšali potragu, pronašli smo streaming platforme s najviše božićnih filmova. Evo i koje gledamo.

streaming platforme s najviše božićnih filmova

Disney+

Disney+ jedna je od platforma koja sadrži najviše božićnih filmova, a ove godine dodani su i neki za koje smo sigurni da ćemo tek otkriti. Jedan od njih je i 12 Dates of Christmas. To je simpatična priča koja prati Kate, ženu koja se nakon užasnog spoja na slijepo, svaki dan probudi i shvati da mora proživljavati taj isti spoj iznova. Na Disney+ možete pronaći i jedan blast from the past – High School Musical: The Holiday Special. Posebnu božićnu verziju poznatog teen mjuzikla. U ovoj verziji glavna uloga je podarena pjevačici Oliviji Rodrigo.

Jedan od onih koje nećemo propustiti je i klasik iz 90-ih, The Muppet Christmas Carol. To je odličan film za gledanje s djecom. Film spaja popularne Muppetse i njihovu interpretaciju poznatoj djela Charlesa Dickensa. Na Disney+ možete još pronaći i animirani film Tima Burtona, The Nightmare Before Christmas, kao i sve djelove božićne franšize Sam u kući!

streaming platforme s najviše božićnih filmova

HBO Max

Ako volite božićne klasike, najviše njih možete pronaći na HBO Maxu. Fantasy komedija Gremlini jedan je od onih filmova koji mnogi smatraju više anti-božićnim. No kojem god timu pripadate, činjenica je da je definitivno božićni film. Kada jedan otac u antikvarijatu pronađe igračku malog stvorenja za svog sina i pokloni mu je za Božić, igračka dođe s tri upozorenja. Stvorenje se ne smije izlagati svjetlosti, ne smije doći u doticaj s vodom i ne smije ga se hraniti iza ponoć. Kada sin prekrši sva pravila, malo stvorenje oživi i hrpa Gremlina puštena je u grad.

Još jedan nezaobilazni klasik za Božić je i film Elf. Komedija s Willom Ferrellom u glavnoj ulozi. On glumi čovjeka koji je odgajan kao vilenjak na Sjevernom polu, no napokon se odluči posjetiti i po prvi put upoznati svog biološkog oca. Na HBO Maxu su još i dostupni Scrooged iz 1984., animirani božićni hit The Polar Express kao i novije komedije poput A Bad Moms Christmas s Kirsten Bell, Milom Kunis i Kathryn Hahn u glavnim ulogama.

streaming platforme s najviše božićnih filmova

Netflix

Netflix je sada već postao poprilično poznat po tome da svakog Božića izbaci neki novi božićni film. Tamo možete pronaći Netflix originals poput Falling for Christmas i The Princess Switch. Također možete pronaći i jedan od najpoznatijih modernih božićnih filmova – Klaus. Kada poštara Jaspera pošalju u hladni grad Smeerensburg, on se sprijatelji s mrzovoljnim proizvođačem igračaka, Klausom. Klaus počne izrađivati igračke za djecu u gradu, a Jesper ih dostavlja. To djelo uspije završiti staru svađu i donijeti duh Božića u Smeerensburg. Iščekivan je bio i božićni film Family Switch s Jennifer Garner i Edom Helmsom koji je prava obiteljska poslastica za Božić.

božićni film na netflixu

Hulu

Iako Hulu još nije dostupan kod nas, mnogi naslovi s te platforme dostupni su na Disney+ tako da ipak možemo pronaći način kako ih gledati, a Hulu je ove godine streaming platforma s najviše božićnih filmova of svih. Od The Santa Clausea s Timom Allenom, Jacka Frosta, Orašara do prelijepe božićne priče – Čudo u 34. ulici. Film sa Sarom Jessicom Parker Family Stone jedan je od onih filmova koji na smiješan način prikazuju kaos Božića kada se cijela obitelj okupi, a i ove godine ćemo ga gledati. Također, ako ste jedni od onih koji smatraju kako je Umri muški božićni film i to je dostupno na Hulu platformi.

streaming platforme s najviše božićnih filmova

Foto: Profimedia, Netflix

Učitati još
Zatvori