Svaki dan po jedan film: Sastavili smo kalendar božićnih filmova
Svaki dan po jedan film: Sastavili smo kalendar božićnih filmova

Svaki dan po jedan film: Sastavili smo
kalendar božićnih filmova

Nema bolje stvari koja nas može staviti u božićni mood od božićnih filmova. Jedva smo čekali trenutak kada ih možemo početi gledati, a da ih ne morate sami tražiti, mi smo vam pripremili božićni kalendar filmova. Početak prosinca pravo je vrijeme da započnemo s božićnim ugođajem.

božićni kalendar filmova

Petak, 1.12. – The Holiday

Poznata romantična komedija u božićnom ambijentu, The Holiday, prati dvije žene koje odluče zamijeniti domove u različitim državama i tako upoznaju lokalne dečke u koje se zaljube. Glumačku postavu čine Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black i Jude Law.

Subota, 2.12. – Sam u kući 2

Nedjelja, 3.12. – Home for Holidays

božićni kalendar filmova

Ponedjeljak, 4.12. – It’s a Wonderful Life

Stari film iz 1946. s vremenom je postao pravi božićni klasik, no zanimljivo je da nije bio baš popularan u vrijeme kada je izašao. Riječ je o anđelu koji se spusti s Raja na Zemlju kako bi pokazao frustriranom biznismenu kako bi život izgledao da njega nema i time mu pokaže kako cijeniti ono što ima oko sebe. Režirao ga je legendarni Frank Capra, a u glavnoj ulozi još legendarniji James Stewart.

Utorak, 5.12. – The Princess Switch: Switched Again

Srijeda, 6.12. – Bad Santa

Četvrtak, 7.12. – A Charlie Brown Christmas

božićni kalendar filmova

Petak, 8.12. – Mean Girls

Iako ga možda mnogi neće smatrati božićnim filmom, neki Mean Girls gledaju svaki Božić. Ipak, radnja je smještena u to vrijeme, a tko će zaboraviti poznatu scenu božićne priredbe u školi na kojoj The Plastics izvode svoju poznatu koreografiju. Dok čekamo da nam u kina stigne Mean Girls: The Musical, ovog Božića ćemo pogledati original po tko zna koji put!

Subota, 9.12. – Umri muški

Nedjelja, 10.12. – Let it Snow

Ponedjeljak, 11.12. – About a Boy

Hugh Grant i mladi Nicholas Hoult zvijezde su filma About a Boy. Will je lijeni ženskaroš koji živi od novca koji je zaradio njegov otac snimajući božićni singl. Ubrzo nauči vrijednost ljubavi i prijateljstva kroz svoje poznanstvo s jednim dječakom.

božićni kalendar filmova

Utorak, 12.12. – This Christmas

Srijeda, 13.12. – Four Christmases

Četvrtak, 14.12. – Sam u kući 3

Petak, 15. 12. – A Very Harold & Kumar Christmas

Komedija A Very Harold & Kumar Christmas dio je poznatog filmskog serijala Harold & Kumar. U božićnoj verziji Harold i Kumar izazovu nevolje kada slučajno zapale božićno drvce Haroldovog punca.

božićni kalendar filmova

Subota, 16.12. – The Princess Switch 3

Nedjelja, 17.12. – Scrooge: A Christmas Carol

Ponedjeljak, 18.12. – Last Christmas

Kate radi kao vilenjak za vrijeme Božića u jednom šoping centru. Želi biti pjevačica no nikako ne može u tome uspjeti. Kada na poslu upozna Toma, život joj postane predobar da bi bio istinit.

božićni kalendar filmova

Utorak, 19.12. – Sam u kući 4

Srijeda, 20.12. – Gremlini

Četvrtak, 21.12. – The Family Stone

Petak, 22. 12. – The Santa Clause

Poznati film s Tim Allenom u glavnoj ulozi, The Santa Clause prati Scotta Calvina (Allen) s čijeg krova padne Djed Božićnjak i ozlijedi se. Kako bi sva djeca dobila svoje darove, Scott mora zamijeniti Djeda Božićnjaka.

božićni kalendar filmova

Subota, 23.12. – Arthur Christmas

Nedjelja, 24.12. – A Christmas Story

božićni kalendar filmova

Ponedjeljak, 25.12. – Elf

Na Božić pogledajte jedan od najboljih božićnih filmova ikad – Elf. Urnebesna komedija s Willom Ferrellom u glavnoj ulozi prati Buddyja kojeg su vilenjaci na Sjevernom polu odgajali kao jednog od njih. Sada je dovoljno odrastao i putuje u New York kako bi upoznao svog biološkog oca koji ni ne zna da on postoji. Elf je dirljiva komedija savršena za božićno jutro s obitelji.

Foto: IMDb, Netflix, Profimedia

Učitati još
Zatvori