Odlične vijesti: Serija Stranger Things dobit će vlastiti spin-off
Odlične vijesti: Serija Stranger Things dobit će vlastiti spin-off

Odlične vijesti: Serija Stranger Things
dobit će vlastiti spin-off

Tvorci serije Stranger Things pokreću vlastitu produkcijsku tvrtku „Upside Down Pictures“ unutar koje će razviti spin-off ove popularne serije.

Život u Upside Down svijetu

Četvrta sezona popularne serije Stranger Things je završila, no i dalje je glavna tema skoro svakog razgovora. Neki ju još nazivaju i najboljom sezonom dosad, a iako su posljednje dvije epizode trajale duže nego one iz prijašnjih sezona, i dalje se nije uspjela završiti cijela priča. Očekivano, tvorci serije najavili su snimanje pete sezone, na oduševljenje fanova (među kojima smo i mi).

Takva histerija za serijom potaknula je producente Matta i Rossa Duffera da krenu korak dalje i pokrenu vlastitu produkcijsku tvrtku pod nazivom „Upside Down Pictures“ gdje će razvijati filmske i TV projekte kao dio svog ugovora s Netflixom. Stoga će tvrtka, uz petu i posljednju sezonu Stranger Thingsa, razvijati još pet novih projekata.

Osim što će se snimati Stranger Things spin-off,  temeljen na izvornoj ideji braće Duffer kojeg je ovaj dvojac nedavno opisao kao „tisuću posto različitiju“ od originalne serije, u izradi je i predstava smještena unutar Stranger Things svijeta. Braća spominju i novu live-action adaptaciju poznate japanske manga serije „Death Note“.

Nitko se od poznatih likova neće pojaviti

Najveće pitanje na koje obožavatelji žele odgovor je na koga će se spin-off fokusirati, ali Matt i Ross Duffer još nikome nisu otkrili detalje, čak ni Netflixu.

Gostujući na „Happy Sad Confused“ podcastu braća su i ranije govorila o planovima za spin-off Stranger Thingsa gdje su izjavili da spin off neće biti niti o jednom liku jer su to već radili pa im nije zanimljivo. Bit će drugačiji, no vezivno tkivo s originalnom serijom bit će pripovjedački senzibilitet, a ne likovi. Odnosno, fokus će biti na tome kako oni pričaju tu priču.

Datum izlaska

Što se tiče datuma kada možemo očekivati ​​dolazak spin-offa, produkcija će vjerojatno morati pričekati do završetka 5. sezone Stranger Thingsa koja bi trebala biti objavljena 2024. godine. Ono što nas može utješiti jest da će detalji zapleta o spin-offu gotovo sigurno biti objavljeni puno prije toga.

Ima još mnogo uzbudljivih priča za ispričati u svijetu Stranger Thingsa: novi misteriji, nove avanture, novi neočekivani heroji, rekli su tvorci.  Ali prvo, moraju završiti ovu priču o moćnoj djevojci po imenu Eleven i njezinim hrabrim prijateljima te razriješiti misterije i mračne sile koje su ušle u mali gradić po imenu Hawkins.

Stranger Things spin-off
IMDB

U međuvremenu, sa zadovoljstvom ćemo čitati sve teorije obožavatelja. Matt i Ross izjavili su da će njihova nova tvrtka nastojati stvoriti onu vrstu priča koje su ih inspirirale tijekom odrastanja. Stoga se jako veselimo ovom novom projektu!

Foto: Instagram, IMDB

Učitati još
Zatvori