Stigao službeni trailer za film Blonde – Ana de Armas izgleda senzacionalno
Stigao službeni trailer za film Blonde – Ana de Armas izgleda senzacionalno

Stigao službeni trailer za film Blonde –
Ana de Armas izgleda senzacionalno

Život, karijera i prerana smrt Marilyn Monroe ne prestaju biti tema brojnih filmova, serija, knjiga i članaka. Ova platinasta plavuša imala je vrlo romantičnu i nerealnu viziju ljubavi. Marilyn je bila toliko nesigurna, toliko zahtjevna da ju je bilo teško voljeti. Mnogi muškarci, uključujući i njezinog drugog supruga Joea DiMaggia, ipak su pokušali ostvariti romantičnu vezu s njom prije nego što su je napustili. Javnost ju je doživljavala kao filmsku zvijezdu i kao seks-simbol, no u privatnom se životu teško nosila sa slavom. Pronađena je mrtva u svom stanu 5. kolovoza 1962. u 37 godini života. Smatra se da je uzrok smrti prekomjerno konzumiranje opijata.

Marilyn Monroe
Profimedia

Film koji nije za svakoga

Nakon što je Netflix izbacio dokumentarac o životu ove ikone, prije mjesec dana izašao je i teaser za film Blonde koji je nastao pod redateljskom palicom Andrewa Dominika. No jučer je stigao i službeni trailer zbog kojeg jedva čekamo pogledati film. Riječ je o filmu temeljenom na bestseleru spisateljice Joyce Carol Oates, a glavnu ulogu ima glumica Ana de Armas. U ostalim ulogama u filmu o holivudskoj ikoni našli su se glumački velikani kao što su Adrien Brody, Bobby Cannavale, Julianne Nicholson i brojni drugi.

Blonde se bavi životom , od njezina nestabilnog djetinjstva do uspona i romantičnih zavrzlama. S jedne je strane bila najpoznatija žena na svijetu, a s druge se borila s brojnim privatnim problemima. Ova knjiga bila je možda najbolji predložak za ovu ambicioznu ekranizaciju koja ima i dobno ograničenje – nije za mlađe od 17. Što će sve biti prikazano, uskoro ćemo saznati.

Trailer zbog kojeg jedva čekamo film

Trailer počinje riječima “Glumila sam Marilyn Monroe, Marilyn Monroe, Marilyn Monroe,” koje izgovara de Armas, dok se u pozadini vrte različite scene holivudske ikone, rođene kao Norma Jean. “Ne mogu se suočiti s još jednom scenom s Marilyn Monroe. Marilyn ne postoji”, nastavlja de Armas. “Kad izađem iz svoje svlačionice, ja sam Norma Jeane. Marilyn Monroe postoji samo na ekranu.”

U najavi imamo prilike vidjeti isječke iz života ove holivudske dive dok u pozadini čujemo glas Marilyn Monroe koji pjeva ‘Diamonds Are a Girl’s Best Friend ‘, jednu od najpoznatijih pjesama iz filma u kojem je Marilyn glumila – Muškarci više vole plavuše.

Izvrsna Ana de Armas

Moramo priznati da u ovih nekoliku minuta najave Ana de Armas izgleda senzacionalno. Gluma, interpretacija, boja glasa, pa sve do šminke i kostima koje nosi apsolutno su pogođeni. Naime, nije ni čudno da je izvedba izvrsna. De Armas je rekla da se uistinu potrudila uživiti u ulogu tako što je pročitala roman, proučavala stotine fotografija, videa, audiozapisa, filmova – sve što joj je došlo pod ruku. Svaki je prizor inspiriran postojećom fotografijom i osjećajima koje je imala Norma Jane na tim mjestima jer su htjeli ispričati ljudsku stranu njezine priče.

Možemo zaključiti kako je ovo jedan od najiščekivanijih naslova koji će svjetsku premijeru imati na Venecijanskom filmskom festivalu, a na Netflix stiže 28. rujna.

Foto: Profimedia, Instagram, Youtube

Učitati još
Zatvori