Ana de Armas u ulozi karijere – u novom Netflixovom filmu utjelovila je Marilyn Monroe
Ana de Armas u ulozi karijere – u novom Netflixovom filmu utjelovila je Marilyn Monroe

Ana de Armas u ulozi karijere – u novom Netflixovom filmu utjelovila je Marilyn Monroe

Život, karijera i prerana smrt Marilyn Monroe ne prestaju biti tema brojnih filmova, serija, knjiga i članaka. Iako je nedavno Netflix objavio dokumentarni film o glumici, s dotad neviđenim snimkama njenih najbližih, sada je na istom streaming servisu došlo vrijeme za još jednu priču o platinastoj plavuši. Riječ je o filmu nazvanom Blonde koji će na Netflix stići krajem rujna.

Zvjezdana glumačka postava

Riječ je o filmu temeljenom na bestseleru spisateljice Joyce Carol Oates, a glavnu ulogu ima glumica Ana de Armas. U ostalim ulogama u filmu o holivudskoj ikoni našli su se glumački velikani kao što su Adrien Brody, Bobby Cannavale, Julianne Nicholson i brojni drugi. Redatelj Andrew Dominik odlučio je snimiti film o Marilyn Monroe koja je s jedne strane bila najpoznatija žena na svijetu, a s druge se borila s brojnim privatnim problemima. Ova knjiga bila je možda najbolji predložak za ovu ambicioznu ekranizaciju.

Kako je sam redatelj izjavio, kad se kretalo u realizaciju filma, glavna je ideja bila prikazati glumačku ikonu kroz njene vlastite oči, gledateljima približiti to kako je Marilyn samu sebe vidjela. Nedavno je izašao i prvi trailer koji je gledateljima dao uvid u transformaciju mlade glumice u najpoznatiju ženu 20. stoljeća.

Film koji neće biti za svakoga

U međuvremenu su se pojavile glasine kako je došlo do trzavica između redatelja i Netflixa, a koje se tiču samog sadržaja filma. Iako je Dominik potvrdio kako će u filmu gledatelji svjedočiti nekim scenama koje bi mogle biti malo previše za ljubitelje lika i djela Marilyn Monroe.

Što se sadržaja tiče, poznato je još kako će film imati dobno ograničenje, odnosno neće biti za gledatelje mlađe od čak 17 godina. Međutim, što je sve iz tragičnog života glumice uvršteno u film saznat ćemo krajem rujna.

Foto: IMDb, Netflix

Učitati još
Zatvori