Vraća se serija koja je rušila rekorde na Netflixu
Vraća se serija koja je rušila rekorde na Netflixu

Vraća se serija koja je rušila
rekorde na Netflixu

Serija koja je prošle godine rušila rekorde gledanosti dobiva drugu sezonu, potvrđeno je iz Netflixa. Riječ je o južnokorejskoj seriji Squid Game kojaje postala najgledaniji Netflixov naslov ikada, svega 12 dana od početak prikazivanja. Iako se već neko vrijeme nagađalo kako će fanovi doći na svoje, sada je to i službeno potvrđeno iz ovog streaming giganta, postom na Instagramu.

Post koji je objavljen nakon inicijalne najave nove sezone prikazuje poruku autora serije Hwang Dong-hyuka koja počinje rečenicom – Dolazi potpuno nova runda. Autor tada napominje kako je trebalo punih 12 godina da serija zaživi, nakon čega je u svega 12 dana postala najgledanijom na svijetu.

Iz poruke autora može se zaključiti kako se glavni lik Gi-hun vraća u novoj sezoni. Iako se željno iščekivala ova službena potvrda, već neko vrijeme se otkrivaju detalji druge sezone iz raznih izvora. Međutim, sada se zna i okviran datum kada bismo mogli očekivati novi materijal, a riječ je o prvoj polovici iduće godine.

Serija koja je zaludjela svijet

Squid Game je serija koja je, veoma brzo nakon početka prikazivanja, postala veliki hit u cijelome svijetu. Ovim je uspjehom još malo približila južnokorejsku kinematografiju svijetu, a upravo ona posljednjih godina proživljava posebnu renesansu.

Nakon naslova koji su osvojili brojne manje festivale, prije dvije godine južnokorejski je film Parazit postao prvi film koji je osvojio Oscara u kategoriji najboljeg, a da nije na engleskom jeziku. Samim time počeo je strelovit uspon južnokorejskih filmova i serija te zanimanje cijelog svijeta za ono što mogu ponuditi. Stoga je Squid Game u cijelu priču ušao u pravom trenutku i stekao vjerne poklonike diljem svijeta, koji sada ne mogu sakriti uzbuđenje zbog dolaska još jedne sezone ove uspješnice.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori