Jeste li već pogledali simpa španjolsku seriju koja neodoljivo podsjeća na Seks i grad?

Jeste li već pogledali simpa španjolsku seriju koja neodoljivo podsjeća na Seks i grad?

Posljednjih smo se dana raspisali o napetim TV pričama koje su obilježile početak rujna. Peta sezona serije La Casa de Papel i limitirani hit Clickbait trijumfirali su na Netflixu i izazvali pravu lavinu pozitivnih reakcija. No, nakon radnje prepune obrata i neočekivanih twistova, uvijek nam je potreban kratki odmak od takvih tema i tempa. Već smo pogledali teen serije poput Never Have I Ever i Atypical pa nam je potrebno nešto drugačije, a paralelno duhovito, pitko i jednostavno.

Španjolska serija Valeria savršeno se uklapa o ideju o takvim binge materijalu. Štoviše, neodoljivo podsjeća na klasik Sex and the City i upravo dok čekamo reboot SATC-a, Valeria će biti sjajna ženska serija za opustiti se.

Serija je snimljena po knjigama autorice Elisabet Benavent iz sage Valeria koja počinje kao romantična komedija smještena u Madrid. Prva knjiga, In Valeria’s Shoes iz 2013. godine trijumfirala je na tržištu i postala bestseller čime je zaplijenila pažnju Netflixa.

Španjolska verzija serije Sex and the City

Otkad je Sex and the City izašao, na stotinu je scenarista i režisera pokušalo pogoditi dobitnu formulu za takvu priču o ženskom prijateljstvu. Od Younger preko Mistresses pa sve do neslavne Emily in Paris – rijetko je kome uspio za rukom šarm koji ima SATC i ženski likovi s kakvom nas je TV klasik upoznao. Međutim, Valeria se izuzetno približila takvom dojmu, a svima koji su gledali La Casa de Papel odnosno Money Heist – glavna protagonistica bit će zasigurno poznata.

Radnja prati Valeriju Ferriz Henares koju je utjelovila Diana Gomez, glumica koju gledamo u posljednje dvije sezone španjolskog hita Alexa Pine kao Tatianu, Berlinovu suprugu. Pokušava napisati svoj prvi roman za koji je uspjela potpisati ugovor nakon što je osvojila prestižnu književnu nagradu za mladu autoricu. Međutim, probila je svaki deadline koji je mogla i našla se pred zidom jer prvu polovicu romana mora predati, a ona nije napisala ni desetak stranica. Istovremeno je realnost ne čeka i kako bi spojili kraj s krajem, njezin je suprug Adrian motivira da se zaposli u muzeju. Stvari, očekivano, ne idu po planu i Valeria treba onu pravu podršku koju ima u svoje tri prijateljice – Loli, Carmen i Nerei. Međutim, svaka od njih ima vlastite životne zgode u koje nas priča uvlači – Lola je u vezi s oženjenim muškarcem, Carmen ima simpatiju kojoj ne želi prići, a Nerea još uvijek nije priznala roditeljima istinu o svojoj seksualnosti. Njih četiri navigiraju kroz životne prilike, odvojeno i zajedno, uz pregršt scena snimljenih na partyjima i zajedničkim druženjma te puno ljubavnih avantura.

Opuštenije su i suvremenije od ženske ekipe Sex and the City i odličan odabir kad vam treba potpuno lagana doza eskapizma. Serija trenutno ima dvije sezone i ako je kojim slučajem niste pogledali, ili ste pak propustili izlazak druge sezone nedavno – svakako joj dajte priliku!

Foto: Profimedia.hr, screenshot

Učitati još
Zatvori