Film o istinitoj priči koja je šokirala svijet od danas gledamo na Netflixu
Film o istinitoj priči koja je šokirala svijet od danas gledamo na Netflixu

Film o istinitoj priči koja je šokirala
svijet od danas gledamo na Netflixu

Nevjerojatne istinite priče o preživljavanju često su inspiracija mnogim filmašima. Nepobjedivost ljudskog duha i što bi sve napravili samo da preživimo uvijek je zanimljivo gledati u filmovima. Upravo zato jedva čekamo novi Netflixov film prema istinitom događaju. Riječ je o španjolskom filmu Society of the Snow koji dramatizira tragičan, ali inspirativan događaj.

society of the snow

Čudo u Andama

Film Society of the Snow prati događaj koji se dogodio 13. listopada 1972. godine. Zrakoplov 571 letio je iz Urugvaja u Čile te prevozio urugvajsku mušku ragbi ekipu na utakmicu. Tada se srušio duboko u snježnim planinama Anda. Samo 29 putnika, od njih 45 je preživjelo pad zrakoplova, a ono što je uslijedilo je priča u kakvu je teško povjerovati. Nakon dugotrajne potrage za njihovim zrakoplovom, potraga je otkazana i putnici su proglašeni mrtvima. Nakon skoro dva i pol mjeseca, 16 putnika spašeno je. Što se zapravo dogodilo puna 72 dana dok su bili sami na Andama?

Society of Snow

Preživjeli putnici su u to vrijeme morali prolaziti kroz rigorozne mjere kako bi ostali živi. Temperature su u šumama Andi išle i ispod -40 stupnjeva, a spomenute mjere koje su preživjeli morali poduzeti uključivale su i kanibalizam. Film neće biti za one slabog želudca.

Priča koju film obrađuje već je bila na velikom platnu, 1993. kada je izašao film Alive u kojem jednog od preživjelih glumi i Ethan Hawke u jednoj od svojih ranijih uloga. Society of the Snow će se ovaj put baviti perspektivom ragbi igrača Nume Turcattija, a temeljen je na istoimenoj knjizi iz 2008. godine. Napisao ju je Pablo Vierci, kolega s faksa preživjelih ragbijaša.

Society of snow

Redatelj filma je J.A. Bayona, španjolski redatelj poznat po režiranju još jednog filma preživljavanja – The Impossible. To je poznati film s Naomi Watts, Ewanom McGregorom te mladim Tomom Hollandom koji prati obitelj koju je na odmoru zatekao ubojiti tsunami. Tijekom Society of the Snow snimanja, Bayona je usko radio s autorom romana Viercijem kao i obiteljima preživjelih ragbijaša te samim preživjelima. Film na Netflix stiže 4. siječnja, a u nastavku donosimo trailer.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori