Slavni Mikhail Baryshnikov dolazi s predstavom Brodsky/Baryshnikov u Beč

Slavni Mikhail Baryshnikov dolazi s
predstavom Brodsky/Baryshnikov u Beč

Mikhail Baryshnikov dolazi s predstavom Brodsky/Baryshnikov u Beč, u MuseumQuartier Halle E. Radi se o predstavi temeljenoj na pjesmama nobelovca Josepha Brodskog. Predstavu je osmislio i režirao latvijski kazališni režiser Alvis Hermanis, inače vezan uz kuću The New Riga Theatre. Brodsky/Baryshnikov emotivno je putovanje koje se izvodi na materinjem jeziku brodskog – ruskom, no za stranu publiku su omogućeni titlovi.

Brodsky/Baryshnikov

Mikhail Nikolayevich Baryshnikov je rusko-američki igrač baleta, koreograf i glumac. Mihail Barišnjikov je odrastao u Rigi, kao sin ruskih roditelja. Tamo je pohađao prve satove baleta. S petnaest godina primljen je na baletsku akademiju Vaganova u Lenjingradu. Tri godine kasnije, postao je solo igrač u čuvenom Kirov Baletu. Za vrijeme gostovanja u Kanadi, 1974., zatražio je politički azil u SAD. Tamo je nastupao s raznim baletskim kompanijama. U periodu 1979. – 1980. bio je glavni baletan u New Yorku te je do 1989. bio direktor baleta u New York Ballet Theatre. Osim plesa, glumio je u raznim predstavama na Broadwayu, filmovima, a širim masama postao je najpoznatiji s ulogom u seriji Sex i grad.

Uz Alvisa Hermanisa i Mikhaila Baryshnikova, predstavu Brodsky/Baryshnikov realizirali su i scenografkinja Kristīne Jurjāne, dizajner svjetla Gleb Filshtinsky te dizajneri zvuka Oļegs Novikovs i Gatis Builis. Predstava se izvodi 16. i 17. ožujka, sve informacije o ulaznicama možete saznati ovdje.

https://www.youtube.com/watch?v=y7KCLRWpD8M

Učitati još
Zatvori