Napravili smo listu serija koje možete gledati za vikend s frendicama
Napravili smo listu serija koje možete gledati za vikend s frendicama

Napravili smo listu serija koje možete
gledati za vikend s frendicama

Jedna od najdražih aktivnosti nam je bingeanje serija na streaming platformama. Pogotovo kad ih gledamo u društvu frendica tako da uvijek tražimo nove serije za zajedničko gledanje. Srećom, u današnje vrijeme postoji toliko izbora na toliko platforma da nikada neće ponestati dobrih serija. No, sreća u nesreći je ta što se od toliko izbora jako teško odlučiti. Zato smo mi sastavili listu najboljih serija koje možete pogledati s frendicama za vikend.

Insecure

Insecure je savršena lagana serija odlična za gledanje s frendicama. Moderna, duhovita i relatable, serija prati prijateljice Issu i Molly. Obje su u kasnim 20-ima, a fokus serije je na njihovim iskustvima i navigiraju života i karijere u Los Angelesu. Kroz seriju vidimo kako imaju blisko prijateljstvo, a tijekom pet sezona pratimo kako se bave unutarnjim borbama sa samim sobom, svojim prijateljstvom i Afroameričkom zajednicom. Iako komedija, s Insecure ćete proći kroz sve moguće emocije, a možete je pronaći na HBO Maxu.

serije za gledanje s frendicama
serije za gledanje s frendicama

Orange is the New Black

Serija koja je već davno završila, no ako tražite nešto što još niste gledali, Orange is the New Black može biti odličan odabir za večer s frendicama. Serija prati istinitu priču o Piper, običnoj poslovnoj ženi koja završi u zatvoru zbog prijašnjih zločina. Bez obzira na to što se serija u početku fokusira na Piper i njezino prihvaćanje zatvora, do kraja serije vidimo kako se u ženskom zatvoru formiraju prijateljstva i veze, dok saznajemo o njihovim kompliciranim životima i što ih je dovelo tu gdje jesu. Emotivna serija s puno smijeha, tužnih trenutaka i zabave, jedno vrijeme je bila najgledanija Netflixova serija te je nedvojbeno kako je upravo ona razlog zašto je ta streaming platforma danas toliko poznata.

serije za gledanje s frendicama
serije za gledanje s frendicama

Seks i grad

Znamo da je ova malo očita, ali lista serija za gledanje s frendicama nikako ne može proći bez Seks i grada. Serija prati četiri prijateljice, uspješne žene u 30-ima koje žive u New Yorku. Sad već kultna serija, Seks i grad progovara o ženskom prijateljstvu kao nijedna dosad. Žene se itekako mogu poistovjetiti s temama koje je serija obrađivala. Od dubokih tema, do sex talka. Sve generacije u njoj mogu uživati, a nema grupe prijateljica koja se nije podijelila na Carrie, Mirandu, Charlotte i Samanthu. Trenutno traje druga sezona spin-offa And Just Like That, ali Seks i grad je puno kultnija serija koja je must watch s prijateljicama.

serije za gledanje s frendicama
serije za gledanje s frendicama

One Tree Hill

Iako su u centru serije braća Lucas i Nathan Scott, sad već kultna teen serija s početka 2000-ih, One Tree Hill puno prikazuje rastuće prijateljstvo između tri glavne cure – Brooke, Peyton i Haley. Ova serija je idealna za gledanje s frendicama jer prati svakakve drame, skandale – rollercoaster situacija i emocija. Kao i kod Seks i grada, grupe frendica su se često dijelile i na Brooke i Peyton, a ono što je u seriji počelo kao različite djevojke s ničim zajedničkim, pretvorilo se u tri najbolje prijateljice koje skupa preživljavaju srednju školu i budućnost.

serije za gledanje s frendicama
serije za gledanje s frendicama

New Girl

Komedija sa srcem, New Girl savršena je lagana serija kada se družite s frendicama. Prati Jess koja se nosi s prekidom dečka koji ju je varao. Potrebno joj je novo mjesto za živjeti pa se javi na oglas za cimericu. Kada stigne, shvati da su njezine nove ‘cimerice’ tri muškarca koja dijele potkrovlje. Sama premisa serije obećava urnebesnu radnju i duhovite trenutke, tako da s New Girl sigurno nećete pogriješiti. Koliko god se oslanjala na humor, serija jako lijepo obrađuje temi prijateljstva i potpore.

serije za gledanje s frendicama
serije za gledanje s frendicama

Foto: IMDb, Profimedia

Učitati još
Zatvori