Ako volite arhitekturu i dizajn interijera ove Netflixove naslove ćete obožavati

Ako volite arhitekturu i dizajn interijera ove Netflixove naslove ćete obožavati

Nikad nije loše vrijeme za inspirirati se i krenuti u uređenje interijera. Nekad prostor drugačijim mogu učini minimalni detalji a nekad kad su u pitanju velika renoviranja, startamo od nule. Ako volite dizajn, arhitekturu i uređenje interijera obožavat ćete ove serije na Netflixu. Velika većina njih nama je nedostižna ali obožavamo ih gledati i inspirirati se fantastičnim i nestvarnim arhitektonskim rješenjima.

Abstract: The Art of Design

Oskarovac Morgan Neville producirao je dokumentarnu seriju u kojoj možemo zaviriti u urede i studije najboljih svjetskih dizajnera i arhitekata i upoznati se s njihovim radom. Abstract offers duboko ulazi u kreativni proces i uključuje i funkcionalne analize svih dizajnerskih i arhitektonskih problematika koje se pojavljuju.

The world’s most extraordinary homes

Sve je u naslovu. Kuće pod zemljom, kućice na drveću, razni pametni domovi i arhitektonske konstrukciije na neobičnim mjestima. Arhitekt Piers Taylor i britanski model Caroline Quentin putuju diljem svijeta i otvaraju nam vrata najneobičnijih građevina. Kako su konstruirane, kako funkcioniraju i kako se uklapaju u okoliš – putujte s njima od Švicarske do Izraela skroz do Indije i Novog Zelanda. Na ovoj seriji pasemo oči.

Tiny House Nation

Tiny House pokret koji je postao popularan ranih dvijetisućitih simbol je za minimalizam. Dizajn je ovdje najbitniji jer kuće moraju biti apsolutno funkcionalne u jakom malom prostoru. Konstruktori Zack Giffin i John Weisbarth vode obitelji kroz njihov nov način života, dajući im savjete kako izgraditi i suživiti se s njihovim novim financijsko simpatičnim kućama.

Stay Here

U osam epizoda dizajnerica interijera Genevieve Gorder i trgovac nekretninama Peter Lorimer putuju SAD-om i pomažu vlasnicima u renovaciji njihovih domova. Glavni cilj renovacije je toliko srediti nekretninu kako bi se ona mogla skupo iznajmiti. Nekretnine su svakakve, od raznih skladišta, kanalskih brodića, minimalnih stanova u velikim gradskim središtima. Obožavamo.

Amazing Interiors

Raznorazni frikovi, entuzijasti svih vrsta, sakupljači knjiga, lutaka, automobilski fanatici. Svi ti ljudi svoje su domove uskladili sa svojim načinom života. Neke kuće izgledaju kao iz bajke, a neke su komotno sinonim za nečiju noćnu moru. Ako vas zanima kako je živjeti u divovskoj kući za lutke ili SF muzeju u podrumu ove serije na Netflixu će vas oduševiti.

Tidying up with Marie Kondo

Vrijeme je za upoznavanje najprodavanije autorice knjige The Life-Changing Magic of Tidying Up. Marie Kondo, božica pojma „manje je više“ dijeli savjete kako prilagoditi životan prostor ovoj filozofiji. Odlično za sve koji trebaju promjenu.

The great interior design challenge

It’s the design version of Project Runway. Devet dizajnera amatera u tri dana s limitiranim budžetom i listom zahtjeva klijenata pokušavaju savršeno preurediti interijer. U makeoveru im pomaže i mali tim radnika. Preuređenje se odvija s jednim ciljem na umu: osvojiti titulu najboljeg dizajnera interijera u Velikoj Britaniji.  

Grand Designs

Kako preurediti stari vodotoranj u ultramoderan dom. Kako izgraditi staklenu kuću koja je stopostotno eko friendly, od kuda krenuti u renovaciji dvorca koji je ruševina? Odgovore na sva ta pitanja i mnoga druga daje dekorater prostora Kevin McCloud koji prati vlasnike u njihovim ekstremnim renovacijama.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori