Okupili smo nekoliko serija u kojima ćete uživati nakon što odgledate ‘Bridgerton’

Okupili smo nekoliko serija u kojima ćete uživati nakon što odgledate ‘Bridgerton’

Nekima razočaranje, nekima baš ono što im je trebalo – ‘Bridgerton’ nije za svakoga, ali apsolutno je oborio rekorde gledanosti. O tome što nam se svidjelo i zašto je toga relativno malo već smo vam pisali ovdje, a sad vam donosimo popis serija koje možete bingeati nakon ‘Bridgertona.’ Jednako intrigantne, zabavne i dinamične, a u većini slučajeva i puno bolje.

The Great

Elle Fanning i Nicholas Hoult, omiljeni glumački tandem, glume caricu Katarinu Veliku i cara Rusije Petra III. Etiketa ‘povijesne serije’ možda i nije najispravnija kad govorimo o HBO-jevoj uspješnici. Kako se na početku svake serije navodi, radi se o ‘povremeno istinitoj priči.’ Zabavna, poučna i dramatična priča prati uspon Katarine Velike u 10 epizoda i sve zavrzlame i prepreke koje ju očekuju na dvoru. Slično kao i ‘Bridgerton’, ‘The Great’ voli svojevoljno baratati povijesnim činjenicama i neke dovoditi u krajnosti, a rezultat je besprijekorna zabava. Po mnogočemu bolja od ‘Bridgertona.’

Vanity Fair

Uz ‘Pride and Prejudice’ te ‘Emmu’ Jane Austen, jedan od najslavnijih povijesnih klasika je i ‘Vanity Fair’ Williama Thackerayja. TV adaptacija iz 2018. dodatno je začinila priču koja se odvija u vrijeme Napoleonskih ratova i slijedi Becky Sharp dok se pokušava izvući iz siromaštva i uspeti u visoko englesko društvo. I spremna je doslovno sve za to učiniti. Malo drugačije nego u ‘Bridgertonu’, ‘Vanity Fair’ prikazuje outsidericu koja će pod svaku cijenu ući u elitne krugove.

Harlots

Još jedna izvrsna serija nalik ‘Birdgertonu’, ali puno intrigantnija. Radnja serije ‘Harlots’ smještena je nekoliko godina prije Netflixove uspješnice i to u drugi predio Londona. Priča nas upoznaje s vlasnicom bordela koja želi svojm kćerima omogućiti bolji život i na jedinstveni način prikazuje seksualne radnice tog stoljeća vodeći nas u sasvim nepoznati svijet.

Pride and Prejudice

Daleko najupečatljivija adaptacija romana ‘Pride and Prejudice’ je istoimena britanska mini TV serija. Remek-djelo Simona Langtona ostvarilo je ogroman uspjeh, a Colin Firth zapečatio se kao najbolji Mr. Darcy ikada i upravo se tom ulogom probio u vrh hollywoodske kreme. Elizabeth Bennet u seriji je glumila Jennifer Ehle za što je bila nagrađena BAFTA-om za najbolju glumicu. Dosjetljiva serija s britkim humorom i divnom kostimografijom možda je i najbolji odabir kad se zaželite ‘Bridgerton’ stila, Jane Austen i njezinih nekonvencionalnih likova i stila pripovijedanja.

Derry Girls

derry girls - imdb

Za one koji preferiraju sarkazam: ‘Derry Girls.’ Britanska serija čije dvije sezone možete pogledati na Netflixu radnjom je smještena u Sjevernu Irsku. U prvi plan stavlja živote četiri klasične, ali urnebesne tinejdžerke 90-ih godina prošloga stoljeća koje pohađaju katoličku školu. Njihove tipične teen ‘tegobe’ pomiješane sa sarkastičnim pogledom na život i odrasle oduševit će vas, a i uvući dozom nostalgije. S ‘Bridgertonom’ dijeli i glumicu Nicolu Couglan koja u povijesnoj drami glumi Penelope Featherington, dok u ‘Derry Girls’ igra potpuno nenadmašivu Claire Devlin.

Gossip Girl

‘Bridgerton’ je po mnogočemu ‘Gossip Girl’ smještena u 19. stoljeće. Ako vam je potrebna takva doza nostalgije, lagane melodrame, prikaza društvene kreme i nešto uz što ćete jednostavno odmoriti na kraju dana, onda je ‘Gossip Girl’ dobar odabir. Pregršt spletki, preljuba i afera prepliću se u ovoj teen seriji koja je proslavila Blake Lively, a vjerujemo da ju ni ne trebamo puno predstavljati.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori