Što sve znamo o drugoj sezoni popularne serije Witcher

Što sve znamo o drugoj sezoni
popularne serije Witcher

Druga sezona visoko očekivane serije – Witcher bila je potvrđena i prije emitiranja prve. Srećom prva sezona bila je uspješna postavši drugom najgledanijom serijom 2019. te fanovi jedva čekaju povrata Geralta na male ekrane. Iako su kritičari bili razočarani serijom, ona je i dalje postigla ogromnu gledanost i oduševljenje brojnih fanova. Witcher je nastao po serijalu knjiga Andrzeja Sapkowskog te ga je u samo jednom tjednu u SAD-u pogledalo oko 127 milijuna ljudi. Radnja se vrti oko prvog ikad Witchera Geralta kojeg utjelovljuje karizmatičan Henry Cavill. Čudovišta, magija i puno akcije je ono što najbolje opisuje ovu avanturističku seriju. Witcher je osim knjiga poznat i po mnogim video igrama koje su osvojile svijet. Zato nije iznenađujuće da već i prije emitiranja mnogi su nestrpljivo čekali vidjeti pojavu svojih najdražih likova u tv seriji. Evo što sve znamo o nadolazećoj sezoni.

Kada dolazi?

Snimanje druge sezone započelo je u veljači 2020. godine te je plan bio emitirati drugu sezonu u 2021., ali nažalost zbog korone koja je zaustavila snimanje u ožujku 2020. te ozljeda glumca koji utjelovljuje Geralta, dolazak druge sezone malo će pričekati. Dobra vijest je da se snimanje nastavilo u kolovozu 2020. i završeno je u travnju 2021. te ako sve prođe kako treba, drugu sezonu ćemo nadamo se gledati krajem ove godine.

Tko se sve vraća?

Režiserka serije Lauren S Hissrich i Netflix potvrdili su da ćemo zasigurno ponovno gledati Henryja Cavilla koji utjelovljuje Geralta, Anyu Chalotru kao Yennefer i Freya Allana kao Ciri. Ostali glumci koji se vraćaju su Anna Shaffer (Triss), Joey Batey (Jaskier), Eamon Farren (Cahir), MyAnna Buring (Tissaia), Lars Mikkelson (Stregobor), Terence Maynard (Artorius), Tom Canton (Filavandrel), Lilly Cooper (Murta), Therica Wilson Read (Sabrina), Jeremy Crawford (Yarpen Zigrin) i Royce Pierreson (Istredd).

Osim već poznatih faca najavljen je i velik broj novih glumaca koji će se pridružiti timu, neki od njih su – Kristofer Hivju iz megapopularne serije ‘Game of Thrones’, Paul Bullion iz serije ‘Peaky Blinders’ te Graham McTavish iz serije Outlander, Chris Fulton iz serije Bridgerton te Kevin Doyle iz serije Downton Abbey.

Potvrđeno je da Thue Rasmussen, koji je trebao glumio Eskela, ipak neće biti dio ekipe druge sezone jer mu promijenjen raspored snimanja Witchera zbog Covida-19 nije odgovarao.

Što možemo oćekivati u drugoj sezoni?

Radnja druge sezone nastavit će se odmah nakon završetka prve te će u centru radnje biti Ciri. Prema Netflixu druga sezona će prikazati Yenneferinu sudbinu nakon bitke te Geralta kako pomaže Ciri u kontroliranju svojih moći. Saznat čemo i više o Geraltovoj prošlosti. Jedna promjena koja će mnogima olakšati praćenje serije je smanjenje flashbackova. Radnja će biti linearna bez prekomjernog skakanja u prošlost.

Sneak Peak

Henry Cavill na setu Witchera.

U listopadu 2020. Netflix je objavio prve fotografije Geralta, Yennefer i Ciri iz druge sezone. Možemo vidjeti da Ciri drži oružje. U prosincu Netflix je otišao i korak dalje i fanove su šokirali objavom prve stranice scenarija za prvu epizodu druge sezone.

Službeni twitter account Witchera 02.4.2021. je objavio da je snimanje druge sezone završeno. To daje nadu kako je moguće da će serija doći na male ekrane krajem 2021. godine.

Tekst: Leona Dubrović

Učitati još
Zatvori